Birinci olmak bu kadar önemli mi?

Ülke olarak başarı gördüğümüz tek şey, yapılan işte birinci-şampiyon olunması. Nasıl kazandığı, kazanırken neleri harcadığı-kaybettiği sorulmaz, her şey mübahtır yol hattında.

Geçen sezon Trabzonspor ligimizde şampiyon olmuştu, kutlamaları büyük yankı uyandırmıştı. Bu şampiyonluk sonrası Bordo-Mavili takıma ödenmesi güç maliyet çıkması yanı sıra teker teker Avrupa liglerinde elenmesi, Süper Lig’de kaybolup gitmesine neden oldu. Başkan ve teknik direktörü ise yarı yolda bıraktı takımı.

Cumartesi akşamı Bundesliga’da Borussia Dortmund trajik bir son ile seyircisi önünde şampiyonluğu kaybetti. Maç sonu hiçbir taraftar stadı terk etmedi ve takımını alkışladı, zafer şarkılarını söyledi. Onlar için spor sadece bir oyun, hoşgörü, centilmenlik, yaşam tarzı hali. Yıllardır ikinci olan Dortmund ne kazandı derseniz, her zaman stadda olacak eksilmeyecek olan taraftar, yetiştirip piyasaya sunarak sattığı oyunculardan kazandığı paralar örnek verilebili. Geçen sezon Haaland şimdi de Bellingham bunun en büyük örneği.

Bizde yıllardır ikinci olan takımlar ne yapıyor; teknik direktör ile kesin yol ayrımı, takımın yüzde 80’i değişiyor, sözleşmesi devam eden oyuncularla ilgili fesih işlemleri ödenemeyecek olan borç batağı. Oyuncu yetiştirip satmak mı? Binde bir. Taraftar ise bir yıldız oyuncu gelir formasını alır tekrar stadyuma koşar düşüncesi.

Şampiyon olan daha ilginç, teknik direktör değişimi yüzde 50 gibi, sezona kötü başlarsa 10. hafta kesin yok. Avrupa’da eskinin yıldızları kimselerin istemediği oyunculara emeklilik ikramiyelerini bol sıfırlı paralar vererek getirmek, oyuncu satışı o da mucizelere kalması, yani şampiyon olsanız dahi kaybediyorsunuz, sistem para kaybetme üzerine kurulu.

Bugüne geldiğimizde; bir kulüp sırasıyla ligi bitirmeyiz tehditleri ile başladı, elimizde bir çok dosya var, deliller var açıklarsak yer yerinden oynar, sezon sonu açıklayacağız diyerek durumu sürdürdü. Diğer bir taraf, bu lig adil değil, hukuk dışı, biz bu ligi tescil ettirmeyiz söylemleri ile değirmene su taşıdı…

Büyük olasılıkla şampiyon Galatasaray. Az bir mucize olursa Fenerbahçe olacak. Ertesi günü tartışmalar hak edildi-edilmedi diye sürüp gidecek, kaybeden yine ülke olacak.

Bu seferlik iyi bir şey yapılsa yapılabilir de; kupa ve gelir Hatayspor ve Gaziantepspor’a verilse takımlar yeniden yapılanmaya geçseler ,bölge halkına az da olsa bir moral olsa daha iyi olmaz mı?

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum