Büyükekşi’nin rengi

Futbolcu, teknik direktör, yorumcunun tuttuğu takım olduğu gibi hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu başkanının da geçmişinden kalma bir takım tuttuğu olağan bir olaydır. Ancak görev ve işi doğrultusunda bunu unutarak vereceği kararlar doğrultusunda… Saha içerisinde hakem kuralına göre, saha dışında başkan belirlenen maddelere göre bunu yapabilirler ise futbolumuz yarınlar için daha kazançlı seyri bol izlenme haline gelir.

Yıllardır tartışılan hakem konularında bir adım dahi atamayan futbol camiası son oynanan Fenerbahçe - Çaykur Rize maçı ile tekrar alev aldı, yanan bu ateş kıvılcımlı olacak gibi görünmekte. Sayın Ahmet Çakar, bir federasyon üyesi ile yediği yemek esnasında kişi, Mehmet Büyükekşi’nin Galatasaray aleyhine verdiği kararlarda çok sinirlendiğini diğer takımlar aleyhine olduğu zaman sus pus kaldığını, Erman Toroğlu TV programına katılarak bunu doğruladığını hatta, ‘bu hakemler ne iş yapar? Saha da art niyetli oyuncu da yok, bu sahalar çok sahtekar oyuncu da gördü. Ne kadar hakem rezaleti yaşanıyorsa hepsinin altında babadan-oğula hakem olmuş hakemler çıkıyor. Vakum gibi yapışmış bunlar Türk futboluna. Hakan Ceylan neyin torpillisi! kaç senedir hakem diyeceğim, doğru düzgün maç verilmedi, neyi düşünüyorsunuz, VAR hakemi olarak devam ediyor.’ diyerek olaya boyut kazandırdı.

Şansal Büyüka son yazısında ‘Fenerbahçe’yi bekleyen büyük tehlike hakem kararları…’ diyerek tartışmaya katıldı. Son oynanan lig maçında görüldüğü gibi Cihan Aydın’ın veremediği kararlar Şansal Büyüka’nın yazısının doğruluğunu göstermekte. Bu sadece Fenerbahçe, Beşiktaş, Kayserispor için değil bütün takımların eşit derecede kural ne ise onun uygulanması.Trabzonspor Başkanı Sayın Ertuğrul Doğan maç sonrası yaptığı açıklamada ‘burası dingonun ahırı değil terbiyesizlik yapılmayacak herkes önlemini alacak.’ diyerek tepkisini koydu.

Gelinen noktada futbolcu teknik direktör başkan yöneticiler istediği gibi konuşup sıkıntılarını söyleyebiliyor. Neden hakemlerin bir ya da bir kaçı çıkıp evet ben bu maçta şöyle hata yaptım, VAR, AVAR bana yardımcı olabilirdi, performansımızı etkileyen sıkıntılarımız var diye konuşmuyor?

Görüldüğü gibi Türkiye Futbol Federasyonu’nda karmaşıklık devam etmekte, Stefan Kuntz’un gönderimi ile başlayan yeni teknik direktör seçimi ile devam eden kargaşa çözülmesi zor olan hakem olaylarına kadar geldi. Mehmet Büyükekşi bu iddalara ne cevap verecek ya da vermeyecek bilinmez ama birkaç hafta sonra geçen sezonlardaki gibi; ‘Bu ligi bitirmeyiz, elimizde belgeler var, ofsaytımsı olaylar, bu lig şaibeli’ söylemleri ve daha fazlaları gün yüzüne çıkacak. Bu olaylara ilgili kişiler renkle mi cevap verir yoksa kurallar ile mi bekleyip göreceğiz…

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum