Ciğeri ile kazandı

Milli maç aralarında Fenerbahçe’nin, gerek sakat dönen oyuncuları, gerek oynadığı kabus tadındaki ilk maçlar her zaman yaşanan şeylerdi. Bu sefer işler tersine döndü sakat futbolcu vermedi ve maça da istediği gibi bir oyunla başladı. İlk yarı sol tarafta sakatlıktan dönen Hasan Ali ve Rodrigues’i iyi kullanamayan, ataklarını daha çok Ozan Tufan yönetiminde İsla ve Tolga ile sağ taraftan yönlendiren Sarı-Lacivertli takım, Isla’nın güzel ortasına iyi bir kafa vuruşu yapan Vedat’ın direkten dönen topuna istekli maça iyide başlayan joker oyuncusu Ciğerci ile golü buldu. Emre’nin hırsı, takipçiliğini iyi yaptığı asiste dokunması yeten Vedat suskunluğunu bozdu.

Kaleci Altay’ın yan top zaafı, zamansız çıkışı Denizli deplasmanında da Sarı-Lacivertlilerin canını yaktı.Çıkardığı kadrolar ile eleştiri yapılan Ersun Yanal, lig başladığından bu yana düşündüğü atak futbolu, can sıkıcı sakatlıklardan dolayı oynatamasa da 7 haftada oturtamadığı stoper sıkıntısını biraz olsa da bu maçta çözdü. Hazırlık maçında iyi bir görüntü vermese de Zanka-Serdar ikilisi hatasız oynadı. Zanka’nın kritik müdahaleleri Fenerbahçe’yi oyunda tuttu.

Şifo Mehmet, Denizlispor başındaki ilk maçında rakibinin defans hattındaki zaaflarına göre takımı hazırlasa da Denizlispor, tam istenileni veremedi. Organize ve kendine güvenerek Fenerbahçe’nin üstüne gelerek tehlikeli atakları buldu ancak bitiricilik kısmında zayıf kaldılar.

Emre için ayrı bir parantez açmak lazım. Milli maçta kaburgası kırılan, hızlıca bir iyileşme süreci geçirip maça hazır hale gelmek, takımının attığı 2 golde de etkili olmak gerçekten büyük iş. Böyel bir tecrübeye şapka çıkarmak gerekir.

Zor bir deplasmandan 3 puanla dönen Sarı-Lacivertli, takım bu oyunu ile şampiyon olabilir mi? Bunu zaman gösterir...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.