Fener kupa kazandı

Kazanılacak olan kupa Fenerbahçe’nin yıllardır çektiği özlem dışında bir fark yaratmayacaktı.Taraftar ve camia Süper Lig’i ve ezeli rakibe karşı şampiyonluğu kaybettiği için takımı başarısız olarak görüyor. Jesus kararını vermiş, büyük ihtimalle yeni sezonda olmayacak. Başkanın durumu çıkacak bir adaya bağlı. Diğer tarafı; Başakşehir kazanırsa Avrupa’ya gidecek.

İstanbul’da oynanan finale nazaran, İzmir finali daha hareketli başladı. Sarı-Lacivertliler başlama düdüğü ile golü buldu. İlk yarıda Fenerbahçe orta sahası Başakşehir orta sahasına üstünlük kurunca özellikle Arda kendi oyununu sahaya yansıttı, bireysel yapılan hatayı ‘Batsman’ affetmeyerek takımını 2-0 öne geçirerek rahatlattı.Valencia bulduklarını atabilseydi Fenerbahçe ilk yarıda kupayı müzesine götürmüş olacaktı.

Emre Belezoğlu, Keny ile rakip defansın arkasına kaçııtma planları, oyuncunun dört ofsayta takılması sona erdi. Hoca çıkardığı kadronun hatası ve bazı oyuncuları ile tartışma yaşaması sonrası 30. dakika üç müdahale getirdi. İlk yarı değerlendirmesi Arda resitali ve Başakşehir’in bireysel hataları olarak özetlendi.

Fenerbahçe ikinci yarıya ilk yarıdaki gibi pozisyonları harcayarak başladı, Zajc ve Batshuayi kaleciyi geçemeyince kenarda Jesus iyice çılgına döndü. Portekizli hoca oyundan düşen takımına İsmail Yüksek ve Osayi’yi alarak müdahale etti. Sezonun özeti gibi final oynayan Fenerbahçe teselli de olsa uzun yıllar sonra kupaya uzandı.

Büyük ihtimalle Jesus fenerbahçe’ye kupa ile veda etti. Acısı, tatlısı, sakatlıkları şampiyonları, küme düşenleri, bir üst lige çıkanları ile bir sezonu daha noktaladık. Diğer yıllara göre değişen ne oldu diye bakarsak, kulüpler birbirlerine karşı daha düşmanca tavırlar sergileme olayını fazlalaştırdı, borçlar katlanarak devam etti.

Hakem eleştirileri bu sezon yükselerek tavan yaptı. Şampiyon takım hocası ilk 10 hafta bu hakemlerle lig bitmez dedi, şampiyon olunca bazen hakemlerimize hak verilmesi gerektiğini bildirdi. Çalıştırdığı takımların hepsinde kupalar kazanan hoca imza attığı ilk gün burası futbol ülkesi, şampiyonluk gidince futbol sahada oynanmıyor açıklaması yaptı. Efsane teknik direktör olarak bahsedilen hoca bu lig hukuk dışı olarak söylemini belirtti ve ligimiz bitti.

Neyse bir Türk futbolcu Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı da bununla kendimizi avuturuz uzun yıllar Avrupa için…

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum