Golcüler iş başında

Münakaşadan beslenip polemikle yaşayanların sayılamayacak kadar çok olduğu ülkemizde, Ali Koç santrafor konusunda çoğu kişinin beklemediği bir hareket yaparak, sezona tartışılacak- polemikler yaratılacak bir konu bıraktı. Sörloth, Belotti, Maxi Gomez, Muriel konuşulurken ezeli rakibinin geçen sezon en fazla gol atan oyuncusunu aldı. Büyük tepkiler çekerek tabii ki! Batshuayi seçimi mantıklı. Ligi ve ülkemizi bilen bir oyuncu akıllarda attıkları değil kaçırdıkları var izleyicilerde. Tek handikap takıma geç gelmesi.

Ezber bozan rolünde olan, maç önü tahmincilere fake atan Jorge Jesus, Kayserispor karşısına da farklı formasyon, farklı oyuncular ile sahadaydı. Üçlü savunma karşıtlarını da garantici dörtlü savunucularını da ters köşe yapıp durmaya devam ediyor.

Portekizli hocanın ilk 11 indeki isimler her hafta değişiklik gösterebilir ama Fenerbahçe, Kadıköy’de oynayacağı bütün maçlara top kendinde iken 3’lü rakipteyken 5’li defans sistemi ile oynayacaktır. Szalai ve Gustavo geriden oyun kurmada başarılı olamayınca, Crespo-Arao ikilisi bu görevi üstlenmeye çalışınca, orta saha durdu. King, Pedro rakip sahada hareketli gezintiler yapıp boşlukları değerlendirmek istese de saha da tam forvet özellikli oyuncu olmayınca tehlikeli alana girmekte çok zorlandılar. Vasat geçen ilk yarının tek golü ise sahanın en istekli ismi Pedro dan geldi. Alioski ve Ferdi kanatları çok etkiliydi, ancak bu sistemde İrfan Can Kahveci takımı yavaşlatması ilk yarıda en göze çarpan etkendi. Alioski kanadında özgürce dolaşırken, Ferdi – İrfan’dan dolayı çıkışlarında frene çok bastı.

İkinci yarının başında güzel paslaşmalar ile Josua King golü Fenerbahçe’yi iyice rahat oynayacağı bir maça sürdü. Jesus hafta içi UEFA maçını düşünerek King’i kaldığı süre boyunca gezintiye çıkan İrfan Can Kahveci’yi kenara alarak müdahalesini yaptı. Kayserispor ilk şutunu en tehlikeli zamanda yaptı. Altay devleşerek olası bir sıkıntıyı giderdi.

Fenerbahçe evinde oynadığı Kasımpaşa, Adana Demirspor maçlarına nazaran daha düşük bir tempo ile maçı bitirdi. Bunda üç günde bir oynanan maç takviminin yoğunluğumu yoksa Jesus’un ağır idmanlarımı bilemeyiz. Geçen sezon İstanbul takımlarına kabus olan Kayserispor üçüncü kere geldiği İstanbul deplasmanından puansız ayrılarak geçen sezon sergilediği başarıya uzak kaldı.

Son olarak göreve geldiği günden itibaren forvet transferinde başarısız olan Ali Koç başkan orta saha, stoper transferindeki başarısını forvet hattında yakalasaydı 3 yılda en az bir şampiyonluk görebilirdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum