İmaj düzeltmeye devam

Jorge Jesus maç önü açıklamalarında rakibini daima önemseyen, takımının da neler yapabileceğini bilen konuşmalarıyla karşımıza çıkıyor. Grubun favorisi olarak Dinamo Kiev ve Rennes’i gösterip yıllarca Türk takımlarına karşı uygulanan favori gösterilme taktiğinin, tersi bir düzenle ilerliyor. Başarılıdır-başarısızdır tartışılır ama konuşmaları açıklamaları ders alınma ve öğrenme amaçlı olduğu nettir.

Avrupa Ligi her geçen gün zorlaşıyor, Geçmişe göre daha kuvvetli takımlar var. Bizde adaptasyon sürecindeyiz. Avrupa’daki kimliğimizi tekrardan kazanmak istediğimiz dönemdeyiz, maç maç bakıp ilerliyoruz. Akşamın en güzel olayı ise yeleğin çıkma vaktinin geldiği Arda Güler’in maça ilk on birde başlamasıydı. Pazar günü eleştirilen Szalai ise yine görevinin başındaydı. Kadro değişse bile bu sezon Fenerbahçe’nin oyun anlayışı hiç değişmiyor, topa sahip olma ve önde baskı ve her oyuncunun birbirini gördüğü- bulduğu paslaşmalar. Bu paslaşmaların neticesinde zor olan ama çok güzel olan boş kaleye atılan gol ile son buldu. Suskun Pedro olması gerektiği yerdeydi.

İlk yarıda takım oynuyor, Arda Güler eşlik ediyordu. Genç oyuncu her pozisyonun içinde sorumluluk alıyor mücadeleden kaçmıyordu, tek eksiği golü bulamamasıydı. Artan sakatlık sayısı, yoğun maç trafiği, 45 dakikada 1 gol 2 net pozisyon bariz oyun üstünlüğü, üstelik her an bir olay çıkma olası deplasmana rağmen. Bu sene takımdaki bütün oyuncuların yükselen formları var, ancak Ferdi Kadıoğlu gibi Lincoln Henrique jokerliği Brezilyalı oyuncudan her bölgede yararlanabiliyorsunuz. Üç günde ikici kez aynı hatayı yapan Altay, takımının skor üstünlüğünü kaybetmesine sebebiyet vererek ‘bitse de gitsek’ düşüncesinde olan AEK Larnaca oyuncularının uyanmasını da sağladı.

Kopuk bir 25 dakika oynayan takıma hamle üç değişiklik ile geldi. Gruptan çıkmayı garantilemek isteyen Portekizli hoca bütün golcülerini sahaya sürdü. Bu değişiklikler olumlu yansıyınca Batshuayi golü geldi. Valencia penaltı kaçırma klasiğini bu maçta da devam ettirdi. Sarı-Lacivertliler Jorge Jesus eşliğinde kazanmaya devam edip, imajını düzeltmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.