Kartal’da kayıp büyük

Gündemimizde iki gündür maçları bir dakika fazla oynatan, bir dakika erken bitiren hakemler var. Oysa ligin başı olmasına rağmen 20’leri aşan futbolcu sakatlanmaları yok, olsa bile çok az. Neden? Prim yapmayan bir konu olduğu için…

Kendi kendini başarılı bulan Türkiye Futbol Federasyonu 02.06.2021 tarihinde yapmış olduğu toplantıda kulüplerimizin çim saha sorumlusu atanmasına atanacak sorumlulara eğitim verileceğini açıklamıştı. Karar alındı ama hayata geçmesi diğer kararları gibi uzun zaman alacak.

Kartal sakatlık kabusu dışında, en büyük kabusu salı günü gördü. Geçen sezonun şampiyonu lige müthiş başlangıcı, spor medyasında ‘açık ara şampiyon olur’ söylemleri beraberinde rehaveti de getirdi. Sergen Yalçın “ufak tefek problemler var, ama hepsi oynayan oyuncularımız. Beşiktaş forması giyen oyuncular sahaya çıkıp en iyisini yapmak zorundalar” dese de İzmir ekibi oyuna tempolu başladı. Beşiktaş ise daha kontrollü şekilde rakibini bekledi.

Orkestra şefi Pjanic sakatlanana kadar takımını ayakta tutan tek isimdi. Bosnalı yıldız Kenan’a asistini yaptı ama gol vardan döndü. Pjanic sahada olduğu zaman Beşiktaş bambaşka bir takım oluyor, olmadığı zaman vasat keyifsiz bir takım halini alıyor. Altay ilk yarıda rakibinin üstüne gittiğinde Bamba ve Kapel’le tehlikeler yarattı.

Pjanic çıktıktan sonra, pozisyon hazırlamak Oğuzhan ve Töre’nin becerisine kaldı. İki oyuncuda bu formdan çok çok uzaklardaydı. Töre’nin aşırı top kayıpları, Oğuzha’nın kalabalık orta sahada kaybolması.

İlk yarıda Gökhan Töre 26 kez topla buluştu,15 pas hatası yaptı. Kartal bu sezon ilk yarıda en çok pas hatası yaptığı maçı oynadı.

İlk yarının en güzel anı, Güven Yalçın’ın hücum esnasında, rakibinin sakatlandığını görünce atağı sürüklemek yerine topu sahanın dışına çıkarmayı tercih etti. İzmir ekibinin defans hatasını Güven çok güzel bir gol ile süsledi. Kenan net pozisyonu kaçırınca, Altay oyuna döndü, N’Sakala’nın hatasını Kappel affetmedi. Gollerden sonra saha da iki takımında kontrollü oyunu vardı.

Beşiktaş uzun bir aradan sonra ilk defa böyle temposuz bir oyun oynadı. Sahanın en etkili ismi Bamba takımının galibiyet golünü kaydetti. Mustafa hocayı tebrik etmek lazım, çok güzel bir takım yapmış.

Gökhan Töre sakatlıklardan önce mevkisinin en iyi yerli oyuncusuydu. o yetenek geçmişte kalmış, şimdi ne hamle ne rotasyon oyuncusu olabilir. Töre ve Oğuzhan için tanınan opsiyonlar Can Bozdoğan ve diğer genç oyuncular için tanınsa böyle sıkıntılı günlerde daha verimli hal alır Sergen hoca için.

Kartal 11 sakatla geldiği ,İzmir deplasmanına 3 oyuncuyu daha ekledi. Bu işte gerçekten bir sakatlık var.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum