Lider oyuncuları ile lider

Rotasyon, kadroyu tazelemek, herkesi ritimde tutmak adına olması gereken bir durum. Kaleciden stopere, orta sahadan forvete kadar. Belirsiz sakatlıklar, yorgunluklar maç tempoları değişimlerin olması gereken en önemli unsuru. İsmail Kartal bunu anlık çok iyi yapıyor, oynayan oynamayan oyuncuları ile tek tek konuşuyor, sezon uzun herkesten yararlanma peşinde. Temel ihtiyaç olan antreman organizasyon ve takımdaşlık oturunca oyuncular ve taraftarlar keyifli zaman geçiriyorlar.

Ali Koç yıllar sonra kurduğu doğru kadroyu keyifle izlerken, saha içi ve saha dışı olayları da gözlem altında tutmaya çalışıyor görünümünde. Sezon başları olmasına rağmen hakemler, federasyon başkanı, Merkez Hakem Kurulu eleştiri oklarının içinde. Başkan hafta içi TV programına çıktı diğer günü söylediklerinden dolayı disipline sevk edildi. Formsuz hakemlerin hareketleri ortada, Büyükekşi için bir iki stat dışında her yer tehlikeli. Fenerbahçe bunlardan dolayı saha içinde kalmalı ancak şu klişe söz de artık ortadan kalkmalı “Fenerbahçe’sin hakemi de yeneceksin…”

Teknik direktör değişimleri ile çağ atlayan Kasımpaşa Kemal Özdeş ile soyadı gibi özdeşleşmiş durumda, oynattığı futbol izleyenleri heyecanlandırıyor. Sarı-Lacivertliler rakibi karşısında en güçlü kadrosu ile sahadaydı, Oosterwolde yükselen form grafiğinde sol tarafın kendisine ait olduğunu söyler gibiydi.

Alışılımış oyun başlangıcı Başakşehir ve Rizespor maçında olduğu gibi bu maçta da oldu. Başlangıç düdüğü ile sağlı sollu boşluk arama isteği yine başarılı oldu. Bu sefer asist İsmail gol yine Dzeko ile geldi. Bosnalı, İnter sonrası en gollü girişini yaptı. Aboubakar, İcardi, Dzeko attıkları gollerle izleyicilere ayrı zevk verdikleri aşikar.

Oyunu istediği tarzda yönlendiren, bazen üç pasla tehlike yaratan, bazen 30 üzeri pas yaparak rakip kaleye giden sarı lacivertliler ikinci gole kadar üç dört önemli pozisyonuda harcadı. İkinci golü mimarları yine İsmail ve Dzeko çalışması sonucu Tadic penaltısı ise son buldu. İsmail Yüksek bu performansı devam ettirir ise sezon sonı Arda Güler gibi güzel kazanç ile Avrupa yolunu görebilir.

Kazanma alışkanlığının getirdiği özgüven sahada çok net belli oluyor. İlk yarı net oyun bunu gösterdi. İkinci yarı skor üstünlüğü oyun üstünlüğü birleşince oyunu rolantiye alan bir takım görünümü sergiledi. Maçın hiçbir anında rakibe olanak tanımadı. Geçen seneye göre kaleye gelen top az ama gelen ilk top gol olmuyor, saha içi liderleri diğer arkadaşlarını çok iyi yönlendiriyor, kenarda da İsmail hoca yarattığı takımını rahatça izliyor. Sonuç olarak Fenerbahçe hata yapmayarak milli araya lider olarak girmeyi başardı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum