Şenol Güneş’i duygusallık çarptı

Daha önce de yazılanlar gibi saha içinde olan uyumu saha dışına yansıtmanın eksikliğini yaşıyor Beşiktaş camiası .Sahada kaybetmeyerek devam eden futbol takımı var, saha dışında her an tartışan kavga eden yönetim ve muhalifleri var. En son cumartesi günü yaşanan divan kurulu toplantısı…
Takımlar için rüya gibi geçen transfer sezonu bitimine son günlerinde 5 oyuncu sığdıran Trabzonspor ise son düzlükte para harcama işlerinden geri kalmadı. Rakibi Beşiktaş’ın elinden alınan Pepe, dev forvet Onuachu, eski gözbebeği Berat ve tutarsa misali alınan Mendy ile ne yapacağı merak konusu sistem hocası Bjelica önderliğinde.

Siyah-Beyazlılar için ana faktör yine orta sahada Amir, Gedson, Salih Uçan performansları bu üçlünün ikisi üst düzey oynayınca ön alan daha agresif bir oyun sergiliyor. Son 24 maçtır kaybetmeyen Beşiktaş var ortada görünen, bunun da gözüken sebebi takım olgusu. Yenilenen Trabzonspor kadrosu için; Bakasetas ve yanında oynayacağı oyuncunun yapacağı etki önemi. Şenol Güneş sürpriz yaparak takıma geç katılan Aboubakar yerine Cenk, sol bek için de Visca’yı durdurma planı olarak Onur ile oyuna başladı. Bjelica’nın çıkardığı kadro, Bakasetas yanına Abdülkadir ve Bardhi’yi koyarak şut anlamında ve kontra oyunda etkili olup rakibin üstüne kazanma planına işleme olaraktı.

Bordo-Mavililer oyuna vasat ve pas hataları ile başladı, Gedson-Salih orta sahası Bakasetas-Mendy orta sahasına göre daha iyi olunca kontrol Siyah-Beyazlıların elindeydi. Visca eski formundan uzak Abdülkadir az da olsa diğer arkadaşlarına göre istekliydi. İlk yarıları idare ederek geçiren defansta kalıp rakibin açığını bulup değerlendiren Beşiktaş, bu sefer bu tuzağa kendi düştü. Oyunda gözükmeyen Bardhi dev forvetin kafasına attığı ortayı Nijeryalı boş geçmedi, gol sonrası dersine iyi çalışan Trabzonsporlu oyuncular Colley ve Necip üzerine pres yaparak hata yaptırmaya çalıştılar. Kazanılan serbest vuruşu iyi değerlendiren Yunan orta saha takımını iki farklı öne geçirdi.

Trabzon’a geldiğinde duygusal anlar yaşayan Şenol Güneş için ilk yarı skorunun ona yazılacağı çıkardığı kadrodan belliydi. Elinizde sağlam Aboubakar var ise oynar,anlık onu değiştirme lüksü Beşiktaş için yok. İkinci yarı ise ideal kadrosu ile sahaya dönen Siyah- Beyazlıların karşısında Bjelica sistemi vardı. İlk yarı alan kapatıp isabetli şut atma iyi işe yaramıştı, ikinci yarısı ise kontra ile defansını öne kuran rakibi eksik yakalama planı, Trezeguet değişikliği bunun sinyalini vermişti. Karşı karşıya kaçırdığı pozisyon sonrası bu sefer Visca’ya attırarak takımını iyice rahatlattı.

Ghezzal, Zaynutdinov müdahaleleri de Siyah-Beyazlılarda kıpırdanma yapmadı. Sonuç olarak kağıt üstünde Trabzon’a favori gelen Siyah-Beyazlılar Şenol Güneş’in duygusallığına takılarak önemli bir üç puan bırakmış oldu.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum