Beşiktaş’ın hücum hattı

Mario Gomez’in geçen hafta takıma takviye konusunda söylediklerini beğendim ve önemsedim. Birkaç haftadır burada yazdıklarımla aynı minvalde Gomez’in yaklaşımı. Gomez’i eleştirenler oldu. Oysa Beşiktaş’a aidiyetini ve başarı arzusunu yansıtan sözler bunlar. Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak da “Gomez ile düşüncelerimiz örtüşüyor” dedi ve Gomez’in iyi niyetine vurguda bulundu.

Albayrak aynı açıklamasında 4 yeni transferden söz etti ve bunları tanımladı: 2 stoper, 1 sağ bek, 1 sol bek. Bunlar ihtiyaçtır, katılırım. Ama bütün meseleyi savunmaya odaklamayı doğru bulmam. Beşiktaş’ın ihtiyacı bununla sınırlı mı? Özellikle de Avrupa’da başarı gözetiliyorsa. Geçen hafta orta saha ve savunmaya değinmiştim kısaca. Bugün de kabataslak hücum hattına göz atmaya çalışacağım.

Gomez kalacaksa, santrfor en sorunsuz bölge. Gomez 31 maçta ilk 11 çıktı, 2 kez sonradan oyuna girdi. 33 maçta 26 gol, 4 asist. Cenk Tosun sadece 3 maç ilk 11 çıktı, 26 kez sonradan oyuna girdi. 29 maçta 8 gol, 4 asist. Cenk Tosun profesyonel ciddiyetiyle Beşiktaş için büyük kazanım. Şenol Güneş’in Beşiktaş’a armağanı.

KANAT FORVETLERİ

Gelelim kanat forvetlerine. Olcay 6’sı sonradan olmak üzere 33 maç görev yaptı: 5 gol, 6 asist. Quaresma 3’ü sonradan olmak üzere 26 maç görev yaptı: 4 gol, 5 asist. G. Töre 9’u sonradan olmak üzere 24 maç görev yaptı: 4 gol, 6 asist. K. Frei 17’si sonradan olmak üzere 23 maç görev yaptı: 4 gol, 3 asist. Toplamı 17 gol, 20 asist. Tablo bu. Kanat forvetlerinin hücum üretkenliğine katkısını yeterli sayabilir miyiz?

Gomez ve Cenk’in toplam 34 gol, 8 asistlik üretimi ve Oğuzhan ile Sosa’nın 16 gol, 19 asistlik katkısı bu alandaki yetersizliği biraz gözlerden saklıyor gibi. G. Töre sakatlık ve formsuzluk nedeniyle kendini tam gösteremedi bu sezon, özellikle de son düzlükte. Olcay inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Olcay tipindeki oyuncuların ofansif katkı için yüksek bir sezon performansı tutturması gerekiyor.

K. Frei iyi başladı. Ligin 2. yarısı ilk 11 fırsatları da buldu, ama bunu çok iyi kullanamadı. Frei yetenekli bir oyuncu, ama oyun okuma becerisini ve karar verme hızını artırması gerekiyor. Quaresma inişli çıkışlı bir başlangıç yaptı, ama Şenol Güneş sayesinde verimini sürekli artırdı. Başta Gomez, kimi arkadaşları gollük ortalarını cömertçe harcamasa, asist krallığında Sosa’yla yarışabilirdi.

Özetle: Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi kalitesinde bir kanat forveti alternatifine ve Atiba ile Tolgay kalacaksa bile yine aynı kalitede bir çift yönlü orta saha oyuncusuna ihtiyacı var bence.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum