Kartal yüksek irtifada

9 Nisan: Fenerbahçe Konya’ya yeniliyor.

11 Nisan: Beşiktaş Bursa’yı yeniyor.

13 Nisan : Fenerbahçe Galatasaray’la berabere kalıyor. Şampiyonluk yarışında, sadece beş gün içinde büyük psikolojik üstünlük sağlayan bir Beşiktaş var. Artık stadına kavuşmuş, Bursa maçıyla Kasımpaşa kazasını unutmuş, hücum üretkenliğini yeniden kazanmış bir Beşiktaş. Önünde sadece 6 maç kalan, bunlarda 1 yenilgi ya da 2 beraberlik hakkı olan bir Beşiktaş. Ve üst üste iki zorlu deplasman: Sivas ve Akhisar.

Beşiktaş bu iki deplasmandan 6 puan çıkarırsa, avantajını katmerli hale getirecek üstelik. İlk ayak Sivas ve benim beklentim açık: Beşiktaş’ın maça agresif ve ofansif bir oyun stratejisiyle başlaması. Evinde zor kazanan, ama zor da yenilen (3G, 7B, 3M), az atan az yiyen (15-14) Sivas’a karşı yapması gereken bu. İlk yarı itibariyle beklentim boşa çıktı. Beşiktaş maçlarında uzun süredir bu kadar temposuz bir ilk yarı izlememiştim.

Bunda Sivas’ın 2. bölgeyi aşırı kalabalık tutmasının payı var elbet. Ama Quaresma’nın yokluğunda kanatlar yine iyi işlemedi. Kanatlarda arayış çok, ama üretkenlik yok. Epeydir erken presi de unuttu Beşiktaş, oysa bu yolla pek çok maçta şok pozisyonlar yaratmıştı. Üst üste gelen sakatlıklar da tempoyu iyice düşürdü. Beşiktaş’ın ilk yarıda ürettiği gol girişimi sayısı sadece 3. Son dönemin en kısır ilk yarısı.

Bu tutukluk şampiyonluk stresinden ise düşündürücü. İlacı erken gol olan bu tür maçlarda her şey Sosa ve Oğuzhan’ın yaratıcılığına kalıyorsa, o da düşündürücü. Türkiye’de kolektif hücum futbolunu en iyi oynayan takımın bu kadar tutuk olmaya hakkı yok. İşte, 2. yarı biraz kıpırdanmak yetti Beşiktaş’a. Negatif futbola yaslanan Sivas’a karşı kısa bir baskı dönemi ve K. Frei’ın akıl dolu pasıyla gelen gol. Frei’ın pası da doğru, oyundan alınması da.

Penaltı golü Beşiktaş’ı iyice rahatlattı. Sahaya Beşiktaş’ın istediği, hızlı hücumlara fırsat veren oyun anlayışı hakim oldu. Ama gereken oyun rahatlığına sahip oldu mu Beşiktaş, orası tartışılır.

Maç içinde de özgüven depolamayı sürdürmesi gerekiyor oyuncuların. Psikolojik üstünlüğünü perçinleyen Beşiktaş için sıra Akhisar deplasmanında artık. Oradan alınacak üç puan şampiyonluğu getirir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.