Şenol Güneş’in kıymetini bilelim

İki hafta önce, milli maç arasının hemen ardından “Beşiktaş için yükseliş vakti” diye yazmıştım. Geçen hafta da 1-0’lık skorlarla alınan Rize ve Kayseri maçlarındaki gol girişimi sayılarını aktararak, “Beşiktaş’ın hücum gücünde sorun yok” diye eklemiştim. Beşiktaş Napoli ve Antalya maçlarında beni yanıltmadı. İki maçta 6 gol üretti.

Napoli karşısında skordan ziyade, sahaya yansıyacak oyun karakterini önemsiyordum. Şenol Güneş ve oyuncuları Şampiyonlar Ligi’ne yaraşır bir stratejik akıl koydular ortaya. Gol girişimi sayılarında Napoli üstündü (14-9), ama Beşiktaş maçı kazanmayı bildi. Özellikle 2. yarı maçı dengelemesi ve rakibin baskı kurmasını engellemesi mükemmeldi. Son 10 dakika rakibe pozisyon vermedi ve galibiyet golünü buldu Beşiktaş.

Antalya maçına gelelim. Rakibin açık futbol anlayışı nedeniyle, Beşiktaş’ın zaman zaman pozisyon verdiği eleştirileri yapıldı. Ama gol girişimi sayılarında Beşiktaş’ın ezici üstünlüğü var (18-6). İlk yarı geciken tek şey goldü, o da son dakikaya sığdı. Hücum üretkenliğinde sorun yaşamadı Beşiktaş.

ABOUBAKAR VE QUARESMA

Şunu da ekleyeyim. 5 Ekim’de, Beşiktaş’ın oynadığı 9 resmi maçın ardından şöyle yazmışım: “Gün gelecek, sadece 2 maça ilk 11’de başlayan, 4 kez de sonradan oyuna giren Aboubakar da gol atmaya başlayacak. Enseyi karartmayalım.” Sonraki 3 maçta ilk 11 çıktı Aboubakar. Bilanço: 3 gol, 1 asist. Şenol Güneş’in sabrı ve öngörüsü sayesinde.

Mario Gomez ve Sosa nostaljisini bırakma zamanı. Artık farklı bir Beşiktaş var. Skor üretmede oyuncu çeşitliliğini artıran bir Beşiktaş. Skor üretmek deyince, Quaresma’ya bakalım bir de. Q7’yi eleştirmeyi sürdürenler var. Q7 bu sezon 8 maça ilk 11’de başladı, 3 maçta da sonradan oyuna girdi. Bilanço: 1 gol, 5 asist. Buna Süper Kupa finalindeki gole katkısını ve Alanya maçında kullandığı kornerden gelen penaltıyı da ekleyin.

Beşiktaş’ın attığı 24 golden 8’inde payı var Q7’nin. Yani her 3 golden birinde. Q7 Beşiktaş’a ve özellikle de taraftara sevdalıdır, biz de ona. Kıymetini bilelim. Şimdi Gençlerbirliği deplasmanı ve içerde Napoli maçı var. Gençlerbirliği karşısında alınacak 3 puan ve Napoli maçını en az 1 puanla tamamlamak Beşiktaş’ı daha da rahatlatacak.

Bir tek Süper Kupa Finali penaltılarla gitti. 12 resmi maçın 90 dakikalarında 7 galibiyet, 5 beraberlik alan bir Beşiktaş’tan söz ediyoruz. Namağlup bir Beşiktaş’tan. Oyuncuları maçtan maça yargılamayalım, toplam sezon performanslarına bakalım ve en önemlisi Şenol Güneş’in kıymetini de bilelim. Gerisi kendiliğinden gelir.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum