"Beşiktaş'ı üzmeyin"

Süleyman Seba’nın vefatının seneyi devriyesine denk gelen bu seyircisiz açılış maçı hiç ama hiç yakışmadı. Passolig’di, Sporda Şiddet Kanunu’ydu derken hala tüm tribünlere ceza verilmesi gerçekten çok yazık.

Ancak bu ceza Beşiktaş ve Şenol Güneş için bu sezonun geçen yıllardan daha çetin geçeceğine dair daha güzel bir uyarı olamazdı. O kadar ki rahmetli Süleyman Seba rakipleri yenmek yetmediği için “Benim çocuklar gerekirse hakemi de yenecekler” derdi. Şimdi de buna “Federasyonu da yenecekler”i eklemek gerekiyor. Çünkü verilen bu ceza o denli art niyet kokuyor ki futbol adına üzülmemek elde değil.

Nitekim maça iki takımda bir türlü konsantre olmadı.

HAZIRLIK MAÇI GİBİ BAŞLADI

Maç bir lig maçından çok hazırlık maçı edasında başladı. İlk yarı saman alevi gibi anlık pozisyonlar yaşanırken ilk pozisyonu Beck heba ediyor, Talisca eski devir televizyon yayınları gibi gelip-giden bir görüntü sergiliyor, Atiba’da geçen sezon 25. haftada çekilen fişini hala takmayı unuttuğunu gösteriyordu. Antalya geriden top çevirerek Beşiktaşı üstüne çekip geride boşluk yakalamak isterken maç bitti derken bir serbest vuruştan golü yedi.

Pepe Real Madrid’de de yaptığını ilk maçında yaparak Beşiktaş’ı öne geçirirken nokta transfer olduğunu da herkese göstermiş oldu.

BİR TÜRLÜ 10 NUMARA OLAMADI

İkinci yarı aynı 11’lerle başlarken Güneş’in Atiba’ya bu hali ile tahammül göstermesi çok ilginçti. Maç ortada gidiyor derken araya Avrupa’nın en iyi ama Türkiye’de sıradan bir hakem izlenimi veren Cüneyt Çakır girdi. Önce Cenk’e elle oynama ardından Tosic’e yanlış faul çalarak Beşiktaş’ın iki kontrasını yiyen Çakır herhalde aklı bu pozisyonlarda kaldığı için Cenk’in rüzgardan düşüşüne penaltı çalarak maçı bitiriverdi.

Vida geldiği takdirde bu hali ile Atiba’nın yerini Medel’e kaybetmesi kaçınılmaz gözüküyor. Kim iyiydi diyecek bir maç olmadı ama Oğuzhan’a da bir parantez açmak gerekiyor. 10 numaralı formayı sırtına geçirmesine rağmen Oğuzhan bir türlü Beşiktaş’ın 10 numarası olamıyor. Güneş’in bu işe bir çözüm bulamaması ileride Beşiktaş’ın başını çok ağrıtabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.