Eve kilo kilo brokoli aldıracak brokoli serme tarifi! Börekten farkı yok... Sevmem diyenler bile üçer beşer yiyor

Eve kilo kilo brokoli aldıracak brokoli serme tarifi! Börekten farkı yok... Sevmem diyenler bile üçer beşer yiyor

Brokoliye burun kıvıran eşleriniz ve çocuklarınız için güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde mutfağınızda şipşak yapabileceğiniz brokoli serme tarifi paylaştık. Bu tarif kolay olduğu gibi bir o kadar besleyici...

Brokoli, besleyici ve çok yönlü bir sebzedir ancak bazen yaratıcı bir şekilde kullanmak zor olabilir. İşte bu noktada, geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan böreğin bir varyasyonu olan brokoli serme tarifi devreye giriyor. Brokoliyi nefis bir şekilde kullanmanın bir yolu olarak bu tarif, sağlıklı ve doyurucu bir seçenek sunuyor.

MALZEMELER

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

500 gram brokoli

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1 tutam pul biber

Harç İçin:

1 su bardağı un

1/2 su bardağı mısır unu

1/2ç ay bardağı zeytinyağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

1su bardağı su

Pişirmek İçin:

6 yemek kaşığı zeytinyağı

bby-firinda-brokoli-mucveri-yemekcom.webp

YAPILIŞI

  • Pişirmeye başlamadan önce soğan, sarımsak ve brokolinin çok sert olmayan kısımlarını çok ufak küpler halinde doğrayın.

  • Geniş bir tavaya zeytinyağı koyun ve orta ateşte sebzeleri tuz, karabiber ve pul biber ekleyip suyu buharlaşana kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.

  • Harç için geniş bir kasede bütün malzemeyi çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sebzeli harcı da içine ekleyip karıştırın.

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerini hafifçe zeytinyağı ile yağlayıp harcı spatula ile ince ve düz bir katman halinde yayın. Harcı üzerine de biraz zeytinyağı gezdirin.

  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fanlı fırında sermeyi üzeri ve altı kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

  • Fırından çıkan brokoli sermeyi dilimleyip sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilir, yanında dilerseniz sarımsaklı acılı yoğurt da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN