YÖK sanal tercih rehberi | İşte Yükseköğretim Program Atlası...

YÖK sanal tercih rehberi | İşte Yükseköğretim Program Atlası...

YÖK sanal tercih rehberi ile YKS sınavına giren ve istedikleri puanları alan öğrenciler tercihlerini yapabiliyor. Öğrencilerin merak ettiği YÖK sanal tercih rehberi ve Yükseköğretim Program Atlası hakkındaki detaylar haberimizde...

Öğrenci adayları YÖK sanal tercih rehberi ile sadece gidebilecekleri bölümleri ve üniversiteleri görebiliyor ve asıl tercihlerini rehberin listesinden seçerek yapabiliyorlar. YKS için hazırlanan yaklaşık 2 milyon 300 bin öğrenci adayı sınav sonrası sanal tercih rehberinden yararlanarak nerelerde ve hangi bölümlerde okuyabileceklerini görebiliyor. İşte Yükseköğretim Program Atlası hakkındaki tüm bilgiler...

YÖK sanal tercih rehberini tanıtırken YÖK Başkanı Yekta Saraç  "Yükseköğretim Program Atlası ile üniversite tercihlerinin yönlendirilmesi hususunda öğrencilerimiz sanal ortamda, cep telefonuyla bile erişebilecekleri güvenilir bir bilgi kaynağına, sanal bir rehbere kavuşmuş olacak" demişti. 

Üniversite ve bölüm tercihi yapacak olan öğrenci daylarının tercih aşamasında karşılaştıkları problemlerinin çözümü için YÖK ‘Yükseköğretim Program Atlası’ hazırladı.

YÖK SANAL TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYIN 

Yekta Saraç programı tanıtırken "Atlas adaylarımız için nitelikli bir rehber hoca görevi üstlenecek. Bu programa ulaşmak cep telefonuyla bağlanabilecek kadar kolay. Adayların girmek istedikleri programlarla ilgili sunulan bilgiler şimdiye kadar adaylar için rehberlik yapanların ulaşamadığı bilgiler. Her bir öğrenci alan programın, bir anlamda kimlik bilgileri verilmekte. On bini aşkın programın her birisi için 500 bin yerleşen verisi derlenerek girildi" diye konuşmuştu. 

18-06/29/yok-sanal-tercih.jpg

YÖK SANAL TERCİH REHBERİ 3 MODÜLDEN OLUŞUYOR

Yükseköğretim Program Atlası, YÖK Lisans Atlası, YÖK Önlisans Atlası, YGS-LYS Net Sihirbazı olmak üzere üç modülden meydana geliyor. YÖK Lisans Atlası modülü,  merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan devlet ve vakıf üniversitelerindeki 9 bin 556 lisans programını ve yerleşen 471 bin 771 adayın verisini, YÖK Önlisans Atlası modülü ise devlet ile vakıf üniversitelerindeki 10 bin 434 önlisans programı ve 499 bin 440 yerleşen verisini kapsıyor. Modüllerde, kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen sayıları, yerleşenlerin cinsiyet dağılımı, geldikleri coğrafi bölgeler, geldikleri iller, öğrenim durumları, mezuniyet yılları, mezun oldukları lise alanları, lise grupları ya da tipleri, liseler, okul birincileri, taban puan ve başarı sırası istatistikleri, yerleşen son kişinin profili, YGS veya LYS netleri, YGS puanları, YGS başarı sıraları, ülke genelinde tercih edilme istatistikleri, yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri, üniversite türleri, üniversiteler ile programlara göre tercih eğilimleri ve yerleşme koşulları bulunuyor. Yükseköğretim süreç ve çıktıları kapsamında da öğretim üyesi sayısı ve unvan/uyruk dağılımı, kayıtlı öğrenci sayısı, kayıtlı yabancı öğrenci sayısı, programdan mezun öğrenci sayısı, değişim programları ile giden veya gelen öğrenci sayısı, yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısına ilişkin göstergeler yer alıyor. "yokatlas.yok.gov.tr" adresine giren kullanıcılar, üniversite ve program seçtikten sonra o programla ilgili bilgilere kolaylıkla erişebilecek.

YÖK’ün yükseköğretim gören öğrenciler dışında, liseden yükseköğretime geçiş aşamasındaki öğrencilere yönelik ilk uygulaması olma niteliği taşıyan sistem, "yokatlas.yok.gov.tr" internet adresinde hizmet veriyor.

Yüzde yüz mobil uyumlu bir şekilde geliştirilen YÖK Program Atlası'na kullanıcılar internete bağlı bilgisayarlarından, tablet ya da cep telefonlarından ücretsiz bağlanabiliyor.

Sistemle, YÖKSİS ve ÖSYS verileri, kolay erişilebilir ve anlaşılır bir formatta kullanıcılara sunuluyor.

18-07/01/lgs-1530443544.jpg

SINAV KOLAYMIYDI ZOR MUYDU? 

Yağmur Ergül: Sınav genel kolaydı ama Türkçe’de paragraf soruları uzun olduğu için zorlandım. Felsefe soruları da zordu. Matematik dersim iyi olmadığı için sınavım da kötü geçti. Bence sınavın belirleyicisi sözel alanda Türkçe olacak.

Ali Asil: İlk kez girdim üniversite sınavına. Genel olarak iyi geçti ama felsefe zordu, matematik zaman aldı. Türkçe’de bir iki tane ilginç soru vadı. Fen ve sosyal de kolaydı. Geometri orta zorluktaydı. Bence belirleyici matematik olacak.

Ozan Bakırdaş: Bir vakıf üniversitesinde Rus dili ve edebiyatı okuyorum. Sorular genel olarak kolaydı ama süre yetmedi.

Güvenç Cinay: Türkçe’de paragraf, fende kimya soruları zordu. Geometriye çok çalıştığım için zor mu, kolay mı diye yorum yapamıyorum. Genel olarak ise Türkçe ve matematik zor geldi bana. Din kültürü sorularının da gereksiz biçimde zor olduğunu düşünüyorum.

Çağla: Yani koca sene boyunca tyt mat konularına boşuna çalıştık bunu mu anlatmak istediniz

Umut: Bugünden sonra gün saymaya başlıyoruz bir sonraki tyt ye ben giriyorum hedef nişantaşı %12 burs amin

Mehmet Yıldız: herkesin ortak düşüncesi zamandı.. şu zamanı çöz artık ösym

Muhammed: TYT’nin bu kadar dengesiz bir soru politikası uygulaması AYT’de izlenecek soru politikasını ortaya koyuyor.

Enes: Son yılların en kolay sınavıydı #tyt

Beyza Akyıldız: Türkçe’de çok oyalandım, sorular zordu. Seçenekler arasında kaldım. Matematik ve geometriyi yetiştiremedim. Felsefe soruları yorum ağırlıklıydı. Din kültüründe de zorlandım.

Zeynep: Tyt’deki Türkçe sorularını hazırlayan heyete selamlar resmen sınava girmedikte roman okuduk

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN