Doları olanın başından aşağı kaynar sular döküldü! 25 TL’ye düşecek!

Doları olanın başından aşağı kaynar sular döküldü! 25 TL’ye düşecek!

Piyasalarda sallantı devam ederken Merkez Bankası Dolar üzerindeki baskısını sürdürüyor. Elinde dolar bulunduran yatırımcılar güncel piyasaları yakından takip ediyor. Dolar sahiplerinin başından aşağı kaynar sular döküldü. 7 TL birden düşecek. İşte Dolar, Euro, İngiliz Sterlini…

Türkiye'ye sıcak para girişi ciddi oranda artış gösterirken bu durum dolar fiyatlarının düşmesine neden oldu. Dolar rakamlarının düşmesi Merkez Bankası sevindirirken eskidi olan rezervleri artırmak için döviz alımları da devam ediyor. Euro ve dolar kurunda aşağı yönlü hareketlilik sürerken Dolar güne 32,37 TL eder başlangıç yaptı. Euro 34,81 TL, İngiliz Sterlini 40,73 TL, İsviçre Frangı 35,64 TL'den güne başladı. İşte Dolar, Euro, İngiliz Sterlini…

DOLARI OLAN TEDİRGİN…

Yatırım için doları tercih eden vatandaşlar yaşanan düşüşlerle birlikte Tedirgin olmaya başladı. Dolar rakamlarının 25 TL'ye kadar gerileyeceği söylentileri dolaşırken konuya açıklık Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. İslam Memiş "Hayır böyle bir şey olmayacak. Benim beklentim 40 ve üzeri. Ama Merkez Bankası politika faizini yüzde 80'lere çıkarırsa eğer; Evet o zaman dolar 25 lirayı görür. Ancak bir kaç hafta içerisinde yeniden 30 liraya çıkar." açıklamalarında bulundu.

islam-memis-dolar.jpg

Dolar fiyatları şu anda 32 TL bandında yer alırken Merkez Bankasının faiz hamlesinin gerçekleşmesi durumunda dolar da 7 TL'lik bir düşüş olabileceği belirtildi. Bu kapsamda dolar fiyatları 25 TL bandında yer alacak.

3 MAYIS 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

3-mayis-doviz-kueu.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN