Fransız bankası BNP Paribas'tan dolar-TL açıklaması: Yıl sonunda 36 lira olacak

Fransız bankası BNP Paribas'tan dolar-TL açıklaması: Yıl sonunda 36 lira olacak

Fransa'nın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan BNP Paribas, Türkiye'nin iki yıl vadeli devlet tahvillerini cazip bulduğunu belirtti ve yıl sonu için dolar/TL kur tahminini 36 lira olarak açıkladı.

Global finans kuruluşu BNP Paribas, bugün açıklanan enflasyon verilerinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) tahminleriyle uyumlu olduğunu ve Türkiye'nin enflasyon eğiliminde iyileşme olduğunu vurguladı.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 40

Kurum, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 40 olarak koruduğunu ve TCMB'den ekstra bir artış beklemediklerini belirtti.

BNP Paribas’ın analizine göre, Türkiye’nin cari işlemler hesabı mevsimsel etkilerle mayıs ayında iyileşmeye başladı. Ayrıca, ticaret dengesi verileri, dış hesapların yeniden dengelenme işaretlerini göstermekte. Bu olumlu gelişmeler, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde daha stabil bir yapıya kavuşacağını işaret ediyor.

YIL SONUNDA DOLAR 36 LİRA OLACAK

Kurum ayrıca, Türk lirasının dolar karşısında yıl sonu için 36 lira seviyesinde olacağını tahmin ediyor. Bu tahmin, TL'nin önümüzdeki dönemlerde dolar karşısında daha iyi bir performans sergileyeceği beklentisini yansıtıyor.

Özellikle yatırım fırsatlarına değinen BNP Paribas, 2 yıl vadeli Türk devlet tahvillerinin cazip seviyelerde olduğunu ve bu tahvillerin, enflasyon beklentilerine kıyasla yüksek reel oranlar sunduğunu belirtti. Kurum, özellikle sıfır kuponlu tahvillerle başlayan ön uçtaki tahvillerin, yatırımcılara değerli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

BNP Paribas’ın değerlendirmelerine göre, TL'nin önümüzdeki birkaç ay boyunca cazip bir taşıma fırsatı sunduğu, ancak uzun vadede TL'deki pozisyonların zamanla büyüyerek ilerleme puanlarını önemli ölçüde düşürebileceği ifade edildi. Bu bağlamda, kurum yatırımcılara, fazla TL varlıklarını ön uç tahvillere çevirme tavsiyesinde bulunuyor.

BNP Paribas, doğrudan 2 yıl vadeli tahvillere yatırım yapmanın yanı sıra, pazartesi günü ihraç edilecek olan 11 ay kuponsuz tahvilin (09/04/2025, %48,5 YTM) daha az likit ancak daha yüksek getirili bir alternatif olarak değerlendirilmesini öneriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN