İşte şimdi tank oldu! TOGG araçlar zırhlandı... 45 kalibreye kadar bana mısın demiyor

İşte şimdi tank oldu! TOGG araçlar zırhlandı... 45 kalibreye kadar bana mısın demiyor

Ankara’da araç zırhlama işi yapan usta, yerli elektrikli otomobilimiz Togg’u da hızlandırdı. Tam elektrikli otomobile zırh uygulama işlemini ilk defa Togg’la yapan usta, 45 kalibriye kadar mukavemet gösterdiği bilgisini verdi…

Ankara’da araç zırhlama işi yapan İsmail Eşsiz, yerli elektrikli otomobilimiz Togg’a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uyguladı. Eşsiz, Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmada, Togg’a uygulanan zırhlama işlemiyle ilgili AA muhabirine bilgi verdi.

togg-2.jpg

İLK KEZ TOGG İLE YAPILDI

Arabalara, istenilen koruma seviyesine göre hem kırsal hem de şehir içi kullanıma uygun içten zırhlama yaptıklarını söyleyen Eşsiz, uyguladıkları geliştirilmiş gizli zırhlama sistemi ile arabaların her türlü zemin ve iklim koşulunda sorun olmadan kullanılabildiğini ve performansının neredeyse hiçbir kayba uğramadığını belirtti.

Önceden hibrit araçları zırhladığını ifade eden Eşsiz, tam elektrikli otomobile ilk kez Togg ile zırh uyguladığı bilgisini de verdi.

togg-1.jpg

ANA HATLARI KOMPLE ZIRH ÇELİĞİNDEN YAPILDI

Togg'un BR4 seviyesinde zırhlandığını bildiren Eşsiz, "Tabanca mermilerine göre zırhlandı, 45 kalibreye kadar mukavemet gösteriyor. Sadece mermi tehditlerine ve saldırılarına göre değil, arabanın ana hatları komple zırh çeliğinden yapıldığından araca yarış araçlarındaki roll bar sistemi gibi güvenlik de sağlayabiliyor." Dedi.

Elektrikli arabaların menzillerini etkileyen en önemli unsurlardan birinin üzerindeki ekipmanların ağırlığı olduğuna dikkat çeken Eşsiz, "Togg ilk elektrikli araç deneyimimiz. Ağırlık olarak da üzerine 210 kilogram civarında bir yük bindi." ifadelerini kullandı.

Zırhlama işlemi yapılmadan önce ve sonra aracı tam şarjla test ettiklerini ifade eden Eşsiz, bu testin sonucunda işlemden sonra 20 km’lik bir menzil kaybı tespit ettiklerini belirtti. Eşsiz, camların 22 mm kalınlığında, otomobilin dış aksamlarında görünen bütün parçaların zırhlarının BR4 seviyesinde olduğunu ifade etti.

togg-4.jpg

KAPI İÇLERİNDE ARAMİD PANELLER YER ALIYOR

Kapı içlerinde uzay araştırmaları ile askeri amaçla, kurşun geçirmez giysi ve balistik bileşimlerde kullanılan aramid panellerin yer aldığını söyleyen Eşsiz, böylece hem hafif hem de dayanıklı zırh katmanı oluşturduklarını belirterek "Togg bizi heyecanlandırdı. Milli otomobilimiz, milli gururumuz ve zırhlamaktan çok büyük keyif aldık." Dedi.

Eşsiz, Togg’un zırhlanma işleminin 40 gün sürdüğünü fakat edindikleri deneyim ile bundan sonra 20 günlük sürede zırhlanmayı tamamlamayı planladıklarını ifade etti. Eşsiz, Togg'un lastiklerini de değiştirdiklerine dikkati çekerek, "Lastiklerde 'run flat' dediğimiz bir teknoloji var. Lastikler patlasa dahi 50 kilometre/saat hızla 80 kilometrelik mesafeye ulaşabiliyor." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN