Memurlar ve emekliler ne kadar zam alacak? TÜİK 2024 yılı ilk dört aylık rakamı açıkladı tablo netleşti

Memurlar ve emekliler ne kadar zam alacak?  TÜİK 2024 yılı ilk dört aylık rakamı açıkladı tablo netleşti

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2024 yılının ilk dört aylık enflasyon rakamı netleşti. Verilerin açıklanmasından sonra memur ve emeklilere ne kadar zam geleceği merak edilmeye başlandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Emeklilerden çalışanlara kadar milyonlarca vatandaş her ay enflasyon oranlarını yakından takip ediyor. Bu kapsamda TÜİK tarafından açıklanan ilk dört aylık veriler merak konusu oldu. İlk dört aylık enflasyonun oranı yüzde 18,7 olarak kaydedilirken bu oranın memur ve memur emeklilerinin maaşına nasıl bir etki edeceği araştırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik ise konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-4.jpg

UZMAN İSİM MUHTEMEL ORANLARI DEĞERLENDİRDİ

TÜİK'in açıkladığı ilk dört aylık yüzde 18,7'lik enflasyon oranına rağmen, memurlar ve memur emeklileri beklenen zammın altında kalmaya devam ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik, Temmuz 2024 zammının belirsizliğini ve muhtemel oranları değerlendirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2024 yılının ilk dört ayına ait resmi enflasyon rakamları yüzde 18,7 olarak belirlendi. Ancak, memur ve emekliler için beklenen zam oranları, bu enflasyon rakamlarının altında kalıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik, son enflasyon verileri ve memur maaşlarına yapılacak zam üzerine değerlendirmelerde bulundu.

yeni-proje-2-002.jpg

MEMURLAR VE EMEKLİLER İÇİN ZORLU BİR TEMMUZ BEKLENİYOR

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme sonucunda belirlenen oranlarla, ilk dört ay için yalnızca yüzde 13,5 zam alacaklar, bu da enflasyonun 5,2 puan altında bir artış anlamına geliyor. Öte yandan, işçi ve Bağkur emeklileri aynı dönem için yüzde 18,7 oranında zam alarak enflasyonla başa baş bir artış elde edebiliyorlar. Çelik'e göre, memurlar ve memur emeklileri için Temmuz 2024 zammı, önümüzdeki iki ayın enflasyon verilerine bağlı olacak ve kesin bir oran şimdilik verilemiyor.

yeni-proje-3-002.jpg

Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı analizde, "Enflasyonun altında ezilmeye, kemer sıkmaya devam!" ifadesini kullanarak, memur ve emeklilerin ekonomik zorluklarla mücadelede yeterli desteği göremediğine dikkat çekti. Ayrıca, önümüzdeki altı ay için enflasyonun en az yüzde 25 olacağını tahmin ediyor. Bu durumda, memurlar ve memur emeklileri yüzde 19,6 zam alacaklar ki bu da yine enflasyonun 5,4 puan altında kalacak. İşçi ve Bağkur emeklileri ise tahmini yüzde 25 oranında zam alarak enflasyona uyum sağlayabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN