Erzincanlılar ve Bayburtlular... Meteoroloji uyardı, kar geliyor: Pazartesi gününe kadar devam edecek

Erzincanlılar ve Bayburtlular... Meteoroloji uyardı, kar geliyor: Pazartesi gününe kadar devam edecek

Ülke genelinde sıcaklık düşüşleri devam ediyor. Birçok bölgede fırtına, dolu ve şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaket yaşanıyor. Bu kez uyarı Erzincan ve Bayburt’a yapıldı. Pazartesi gününe kadar etkisini sürdürecek...

Nisan ayında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretti ancak mayıs ayının gelmesiyle sıcaklıklar aniden düşmeye başladı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ERzincan ve Bayburt için uyarı verdi.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE YER YER KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Erzincan ve Bayburt illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Bugünden itibaren başlayacak ve pazartesi gününe kadar devam edeceği öngörülen kuvvetli yağışlarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Erzincan ve Bayburt çevrelerinde bu akşam saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli sağanak yağışların, yarın (05.05.2024 pazar) akşam saatlerinden sonra sıcaklıklardaki düşmeye bağlı olarak bölgenin yüksek kesimlerinde (1800 m üzeri) karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını, heyelan, kar yağışı olan yerlerde tipi şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN