Reçeteyle uyuşturucu ticaretine operasyon: 36 kişi tutuklandı

Akıllara durgunluk veren uyuşturucu ticaretinin adresi Konya. Psikiyatri Uzmanı Doktor Ferit Karaduman'ın, özel kliniğinde uyuşturucu bağımlılarına para karşılığı reçete yazarak uyuşturucu özelliği taşıyan hap temin ettiği bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Düzenlenen operasyonda 51 kişi gözaltına alındı. Karaduman dahil reçeteyle aldıkları hapların ticaretini yaptıkları iddiasıyla 36 şüpheli tutuklandı.

Konya'da Psikiyatri Uzmanı Doktor Ferit Karaduman'ın, İhsaniye Mahallesi'nde yer alan özel kliniğinde, çoğunluğu uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı reçete yazarak uyuşturucu özelliği taşıyan hap temin ettiği bilgisine ulaşan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti.

9182389.jpg

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Teknik ve fiziki takipte şüphelilerin, reçeteyle temin ettikleri hapları kullandığının ve ticaretini yaptığının tespiti üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

9182390.jpg

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

Baskınlarda aralarında doktor Karaduman'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi.

9182384.jpg

36 KİŞİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, aralarında doktor Karaduman'ın da bulunduğu 36 kişi tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı.

9182387.jpg

Soruşturma süresince Valilik tarafından Karaduman'ın özel kliniğinin kapatıldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN