1 Ekim itibariyle MEB açığa alınan öğretmenler listesi | İsim isim tam liste (Son dakika haberi)

1 Ekim itibariyle MEB açığa alınan öğretmenler listesi | İsim isim tam liste (Son dakika haberi)

FETÖ darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında binlerce öğretmen açığa alınmış ve görevlerine son verilmişti. Başbakan Yardımcısı Canikli, şu ana kadar 27 bin 715 öğretmenin görevden alındığını açıkladı. 1 Ekim itibariyle açığa alınan memurların listesinde son dakika gelişmeleri devam ediyor. Siz de yazımızdan açığa alınan öğretmenler tam listesini bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. İşte merak ettikleriniz MEB açığa alınanlar isim listesi...

15 Temmuz darbe girişimi sonrası MEB tarafından açığa alınan öğretmenler listeside belli oldu. Hem 2010 KPSS'de kopya iddiası hemde FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle binlerce öğretmen açığa alınmıştı. Siz de yazımızdan OHAL kapsamında çıkarılan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile devlet kurumlarındaki FETÖ'cü yapılanmaya bir darbe daha indirildi. En büyük tasfiye Milli Eğitim Bakanlığı'nda oldu. 28 163 öğretmen ihraç edildi. FETÖ'nün en fazla yuvalandığı MEB'te ihraç edilen öğretmenlerin il il tam listesi haberimizde.

1 Eylül tarihli 672 sayılı KHK ile MEB, Maliye, Emniyet, Genelkurmay, HSYK başta olmak üzere birçok kurumda ihraç listesi yayınlandı. Bu kurumlardan en dikkat çekeni ise Milli Eğitim Bakanlığı aldı. Binlerce memur açığa alınırken OHAL kararnemasi ile isim listeleri de yayınlandı.

TOPLAM 27 BİN ÖĞRETMEN VAR

Başbakan Yardımcısı Canikli, terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde şu ana kadar 27 bin 715 öğretmenin görevden alındığını, açığa alınan öğretmenlerden 455'inin ise görevine iade edildiğini belirtti. Canikli, Bakanlar Kurulu devam ederken gazetecilere açıklama yaptı. "Bugüne kadar toplam olarak 27 bin 715 öğretmen ihraç edildi. Bugün itibarıyla 9 bin 464 öğretmen açığa alınmıştır, soruşturmanın selameti açısından açığa alınmışlardır. 9 bin 464 öğretmen, bunların soruşturmaları devam etmektedir. Açığa alınan bu öğretmenlerden bir bölümü geçtiğimiz günlerde görevlerine iade edilmişlerdir. Bir başka ifadeyle açığa alma işlemi iptal edilmiştir. Bu, soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Bu öğretmenlerle ilgili soruşturmalar devam edecek, devam ediyor. Soruşturmanın sonuçlarına göre gereği yapılacak."

455 ÖĞRETMEN GÖREVE DEVAM EDECEK

Bu çerçevede 455 öğretmen görevine iade edildi. Bunların 419'u Tunceli'de, 36 tanesi de farklı illerde görev yapan öğretmenler. Bu 36 kişi, yani açığa alınıp iade edilen toplam 455 kişi içerisindeki 36 kişi, farklı illerde görev yapan bu öğretmenler esasında FETÖ/PDY bağlantıları nedeniyle ya da o iddialar nedeniyle açığa alınmışlardı ama yapılan çalışmalarda ve soruşturmada bunların bu örgütle herhangi bir bağlantılarının olmadığı anlaşılmış ve o nedenle görevlerine iade edilmişlerdir. Daha doğrusu açığa alınma işlemi sonlandırılmıştır. Diğerleri için biraz önceki yaptığımız değerlendirmeler ve açıklamalar geçerlidir. Onlarla ilgili çalışmalar yapılıyor, soruşturmaları devam ediyor. Soruşturma sonucuna göre gereken yasal hukuki işlem tesis edilecektir."

SÜREÇ KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), valiliklerin koordinasyonunda yürütülen soruşturma ile ilgili süreçte sona yaklaşıldığını belirtti. Güvenlik kuvvetlerince bölücü terör örgütüne karşı yürütülen iç güvenlik operasyonları ile eğitim öğretim hakkını engelleyici nitelikte eylemlere katılarak örgüte destek faaliyetlerinde bulunan öğretmenlerin açığa alındığını anımsatan Erdem, söz konusu öğretmenlerin görev başında kalmasında sakınca gördüklerini vurguladı.

İSTANBUL

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul'da 3 bin 932 Milli Eğitim Bakanlığı personeli açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığında (MEB), darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatlı özel öğretim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra merkez ve taşra teşkilatında görev yapan kamu personeline yönelik çalışmalar sürüyor. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, FETÖ soruşturması kapsamında, MEB'den İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen listede, İstanbul'da çalışan 2 bin 961 personel bulunuyor. İstanbul'da öğretmen, idareci ve memur olmak üzere MEB'e bağlı 3 bin 932 personel açığa alındı. Bunların çoğunluğunu öğretmenler oluşturuyor.

16-10/01/186.jpg

GAZİANTEP

Gaziantep'te, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyette bulunduğu iddia edilen 407 öğretmen açığa alındı. Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bakanlık tarafından Gaziantep'te 407 öğretmen, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyette bulunduğu iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. Personele kararın tebliğ edildiği bildirildi.

16-10/01/187.jpg

BALIKESİR

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) mensubu askerlerin darbe girişimi sırasında kamu kuruluşlarında başlatılan operasyonlarda Balıkesir ve ilçelerinde 400 öğretmenin görevine son verildi.Görevine son verilen öğretmenlerin arasında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 3 şube müdürü, 2 müfettiş ve okul müdürleri de yer alıyor.

BURSA

"Bursa'da 906 öğretmen ile 177 polis ve 43 yargı mensubu açığa alındı. Gözaltına alınan 5 polisten 1'i tutuklandı. Yargı mensuplarının 24'ü tutuklandı. 11 de asker tutuklandı. Küçük, Orhangazi Üniversitesi'nin ise kayyum tarafından yönetilmeye devam edildiğini bildirdi.

IĞDIR

Edinilen bilgiye göre; Fetullahcı oldukları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gönderilen listede adı olan 21 öğretmenin yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 5 öğretmen daha olmak üzere toplamda 26 öğretmen açığa alındı.

SİVAS

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden paralel örgüt yapılanması içerisinde yer alan ve bu örgüt ile bağlantısı tespit edilen 7 maliye, 144 milli eğitim, 110 emniyet, 3 jandarma, 9 müftülük ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde 3 öğretmen olmak üzere toplam 276 personelin açığa alındığı belirtildi.

TUNCELİ

Tunceli'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 418 öğretmen ile 86 memurun görevlerinden uzaklaştırılması yürüyüşle protesto edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki oturma eyleminin ardından protestocular, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılanan öğretmenler, yolu çift yönlü trafiğe kapatıp, hükümet aleyhine sloganlar attı.

MALATYA

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Malatya’da 315 öğretmenin açığa alındığı öğrenildi. Bu kapsamda Malatya’da da 315 öğretmenin görevden uzaklaştırdıkları öğrenildi. Açığa alınan öğretmenlerin çoğunluğunun FETÖ’ye yakınlığı ile bilinen sendika üyelerinden oluşurken bu sayının ilerleyen günlerde artacağı belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 466 öğretmen açığa alındı. PKK terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alınan 11 bin 500 öğretmen içerisinde 466 öğretmen Adıyaman'da görev yapıyor.

KİLİS

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Kilis ve ilçelerinde görev yapan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 84 personeli görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınan personelle ilgili soruşturma devam ediyor. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da kentteki kurslarda görevli 2 eğitici açığa alındı

MARDİN

Mardin'de terör örgütü PKK ile ilişiği olduğu iddiasıyla bin 700 öğretmen açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı dün 11 bin 123 öğretmeni açığa almıştı. Açığa alınan 11 bin 123 öğretmenden bin 700'ünün Mardin'den olduğu öğrenildi.

BİNGÖL

Bingöl'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 95 öğretmen, 1 şoför, 1 hizmetli olmak üzere 97 memurun görevinden uzaklaştırıldı. Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmakta olan 95 öğretmen, 1 hizmetli, 1 şoför olmak üzere toplamda 97 personel hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir" denildi.

VAN

Van'da terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 733 öğretmen açığa alındı. Alınan bilgilere göre, Van'da terör örgütü PKK'ya destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 733 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nca açığa alındı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da, terör örgütü ile ilişiği olduğu iddiasıyla 4 bin 313 öğretmen açığa alındı. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretinde yaptığı açıklamanın ardından dün 11 bin 123 öğretmen açığa alınmıştı. Açığa alınan 11 bin 123 öğretmenden 4 bin 313'ünün Diyarbakır'dan olduğu öğrenildi.

DENİZLİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Denizli'de görev yapan 600 öğretmenin açığa alındığı ve bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. FETÖ/PDY bağlantılı cuntacı grubun 15 Temmuz'da ülkenin demokratik hukuk düzeni, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişine yönelik darbe teşebbüsünde bulunduğu, girişimin devlet ve milletin ortaya koyduğu ortak dayanışma ve üstün gayret sayesinde bertaraf edildiği belirtildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kamuda başlayan açığa almalarda Siverek'te 30 öğretmenin açığa alındığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kamu kurumlarına yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamda Şanlıurfa'da toplamda 247 öğretmenin açığa alındığı öğrenilirken, Siverek'te de 30 kişi görevden uzaklaştırıldı. Viranşehir İlçe milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır'dan görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

KONYA

FETÖ'nün askeri darbe girişiminin ardından kamu kurumlarındaki açığa alma işlemlerine bir yenisi daha eklendi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığının onayını beklemeden Valilik onayıyla Aktif Eğitim Sen üyesi 31 öğretmeni açığa aldı.

MUŞ

Muş'ta 155 öğretmen soruşturma kapsamında açığa alındı. Başbakan Binali Yıldırım'ın terör örgütü PKK'ya yakın olan öğretmenlerin açığa alınacağıyla ilgili açıklamasının ardından, Muş'ta haklarında soruşturma açılan 155 öğretmen açığa alındı.

SAKARYA

Sakarya'da FETÖ ile bağlantılı olan aralarında okul müdürlerinin de bulunduğu 200 kamu personeli açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 15 bin 200 kamu personelinin açığa alındığını duyurdu. Sakarya'da da FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olan aralarında okul müdürlerinin de bulunduğu 200 öğretmen açığa alınarak, haklarında soruşturma başlatıldı. Açığa alınan müdür ve öğretmen sayıların artması bekleniyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 120 öğretmen açığa alındı. Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen inceleme sonrası 657 Devlet Memurları Kanununda belirlenen maddelere uygun davranmadığı ve PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla 120 öğretmen görevden alındı.

BATMAN

Batman'da, terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 700 öğretmen açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 700 öğretmenin açığa alındığı bildirildi.

AÇIĞA ALINANLARIN SAVUNMASI ALINACAK MI?

667 sayılı KHK'da, açığa alınanların savunmasının alınacağına dair bir hüküm yer almamaktadır. Değerlendirmeyi yapacak kurul; FETÖ'ye üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı tespit ettiğinde, kamu görevinden çıkarmayı teklif edecektir. Ancak değerlendirmenin yapılabilmesi için en temel insan hakkı olan savunmaya başvurulmasında büyük bir ehemmiyet bulunmaktadır.

PASAPORTLARINA EL KONULDU

Meslekten çıkarma kararlarına karşı ilgili kanunlarda yer alan hükümler uyarınca itiraz edilmesi veya yeniden inceleme talebinde bulunulması üzerine verilen kararlar da Resmi Gazete'de yayımlanır ve yayımı tarihinde ilgililere tebliğ edilmiş sayılır. Kararnamenin 5'inci maddesine, "Birinci fıkraya göre ilgili pasaport birimine isimleri bildirilen kişilerin eşlerine ait pasaportlar da genel güvenlik açısından mahzurlu görülmesi halinde aynı tarihte İçişleri Bakanlığınca iptal edilebilir." fıkrası da ilave edildi.

FETÖ darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında binlerce öğretmen açığa alınmış ve görevlerine son verilmişti. Başbakan Yardımcısı Canikli, şu ana kadar 27 bin 715 öğretmenin görevden alındığını açıkladı. 1 Ekim itibariyle açığa alınan memurların listesinde son dakika gelişmeleri devam ediyor. Siz de yazımızdan açığa alınan öğretmenler tam listesini bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN