MEB norm fazlası öğretmen atama sonuçları tıkla öğren | Son dakika haberleri

MEB norm fazlası öğretmen atama sonuçları tıkla öğren | Son dakika haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 2016 norm fazlası öğretmen atama sonuçları bir bir açıklanmaya başladı. Adaylar sonuçları merakla beklerken bazı illerin öğretmen atamaları gerçekleşti. Siz de yazımızda yer alan linklere tıklayarak illerin atama sonuçlarını öğrenebilirsiniz. MEB tarafından konu hakkında son dakika açıklamaları da gelmeye devam ediyor. İşte 2016 norm fazlası öğretmen atama sonuçları...

MEB 2016 norm fazlası öğretmen atamalarına yönelik son dakika açıklamaları yapmaya devam ediyor. Adaylar Bakanlığa bağlı İl Milli Eğitim Müdürlükleri internet sitelerinden norm kadro atama sonuçlarını öğrenebilecekler. Bir çok ilin atama sonuçları belli olurken bazı illerde sonuçlar hala açıklanmadı. FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen MEB personelinin açığını norm fazlası kadrolar ile dolduran MEB, İL MEM'lerde açıkladığı, norm kadro atama sonuçlarını adaylara duyuruyor. İllere göre açıklanan listeden bazı illerin sonuçları açıklanırken bazıları için sonuçlar henüz açıklanmadı. Aşağıda yer alan il il sıramada sonuçları takip edebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Müsteşarı Yusuf Tekin, norm fazlası öğretmenler ve öğretmen atamaları hakkında önemli bazı açıklamalarda bulundu. Tekin öğretmen alımları ile ilgili son karar için Bakanlar Kurulu’nun beklendiğini söyledi. Tekin ayrıca ihraç edilen öğretmenlerin yerine Bakanlar Kurulu kararı ile atama yapılabilineceğini ve Milli Eğitim Bakanı 20 bin öğretmen ataması olarak belirtse de elimizde 40 binin üstünde norm fazlası öğretmen bulunduğunu belirtti.

ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı görev yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlükleri internet siteleri üzerinden sonuçları adaylarla paylaşıyor. Siz de bulunduğunuz ilin sitesinde yer alan duyurular bölümünden atama sonuçlarını takip edebilirsiniz. MEB 40 binin üzerinde norm fazlası atama yapılacağını duyurdu. Bu açıklama sonrası adaylar sonuçları merak ederken haberimizin devamında yer alan linklerden atama sonuçlarını il bazında bulabilir isminizi arayabilirsiniz.

40 BİN NORM FAZLASI ÖĞRETMEN ATAMA

MEB'de, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan okullar ve açığa alınan öğretmenlerle ilgili işlemler sürerken, bir yandan da 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğretmen ihtiyacının karşılanması için hazırlıklar devam ediyor. Bakanlık, ülke genelindeki 40 bin norm fazlası öğretmenin, darbe girişiminin ardından kapatılarak devlet okuluna dönüştürülecek ve açık bulunan diğer okullarda görevlendirilmesi için çalışma yürütüyor. Bu kapsamda norm fazlası öğretmenler, "bulundukları illerde, ihtiyaç oluşacak okullara tercihlerine göre" yerleştirilecek.

01 Adana / TIKLAYIN... 

02 Adıyaman 

03 Afyon / TIKLAYIN... 

04 Ağrı 

05 Amasya / TIKLAYIN...

06 Ankara / TIKLAYIN...

07 Antalya / TIKLAYIN...

08 Artvin 

09 Aydın

10 Balıkesir 

11 Bilecik

12 Bingöl / TIKLAYIN...

13 Bitlis / TIKLAYIN...

14 Bolu 

15 Burdur / TIKLAYIN...

16 Bursa 

17 Çanakkale / TIKLAYIN...

18 Çankırı TIKLAYIN...

19 Çorum / TIKLAYIN...

20 Denizli / TIKLAYIN...

21 Diyarbakır / TIKLAYIN...

22 Edirne / TIKLAYIN...

23 Elazığ

24 Erzincan

25 Erzurum

26 Eskişehir / TIKLAYIN...

27 Gaziantep / TIKLAYIN...

28 Giresun

29 Gümüşhane

30 Hakkari

31 Hatay / TIKLAYIN... 

32 Isparta / TIKLAYIN...

33 Mersin / TIKLAYIN...

34 İstanbul

35 İzmir / TIKLAYIN...

36 Kars

37 Kastamonu / TIKLAYIN...

38 Kayseri / TIKLAYIN...

39 Kırklareli

40 Kırşehir / TIKLAYIN...

41 Kocaeli

42 Konya / TIKLAYIN...

43 Kütahya 

44 Malatya

45 Manisa

46 K.Maraş / TIKLAYIN...

47 Mardin

48 Muğla / TIKLAYIN...

49 Muş

50 Nevşehir

51 Niğde / TIKLAYIN...

52 Ordu

53 Rize 

54 Sakarya

55 Samsun / TIKLAYIN...

56 Siirt / TIKLAYIN...

57 Sinop / TIKLAYIN...

58 Sivas / TIKLAYIN...

59 Tekirdağ / TIKLAYIN... 

60 Tokat

61 Trabzon / TIKLAYIN...

62 Tunceli / TIKLAYIN...

63 Şanlıurfa / TIKLAYIN...

64 Uşak

65 Van / TIKLAYIN...

66 Yozgat

67 Zonguldak

68 Aksaray / TIKLAYIN...

69 Bayburt

70 Karaman / TIKLAYIN...

71 Kırıkkale

72 Batman / TIKLAYIN...

73 Şırnak

74 Bartın

75 Ardahan

76 Iğdır / TIKLAYIN...

77 Yalova / TIKLAYIN... 

78 Karabük

79 Kilis 

80 Osmaniye / TIKLAYIN...

81 Düzce

MEBBİS'TEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Okulların açılması ve 2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla öğretmen açığının tamamlanması amacıyla 19 Eylül pazartesi günü başlayan tercihleri sona ermesinden sonra öğretmelerin yerleştirildikleri okullar 26 Eylül pazartesi günü açıklanacak. Öğretmen ihtiyacı duyalan boş kadrolara yapılan norm fazlası atama sonuçlarının açıklamasından sonra mebbis uygulamasıdan da öğrenilebilecek

NORM FAZLASI ÖĞRETMEN NEDİR?

Norm Kadro Fazlası Öğretmenler, 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Yönetmeliğin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesindeki; “(1)Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması halinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması halinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması halinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

İl ve ilçe emrinde bulunup farklı birim ve okullarda görevlendirme olarak çalışan öğretmenlerin normlarının okullara ilişkilendirilme çalışması, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve genel liselerin Anadolu liselerine dönüştürme sürecinin tamamlanacak olması nedeniyle, eğitim kurumlarının kurumsal yapılarında meydana gelen değişikliklere bağlı olarak okulların öğrenci sayıları ve ders yükü saatleri değişmiş, bunun sonucunda da öğretmen norm kadro sayıları değişmiştir. Gerek dönüşüm sürecindeki Anadolu liselerinde ve genel liselerde norm kadro ilişkilendirilmesiyle ilgili gerekli düzenlemelerin yapılmamış olması gerekse yeni açılan ve ilkokul-ortaokul şeklinde ikiye ayrılan ilköğretim okullarındaki ve diğer eğitim kurumlarındaki güncellemelerin tamamlanamaması neticesinde bazı öğretmenlerimiz, kurumlarında norm kadro fazlası durumuna düşmüştür.  Uzun yıllar il veya ilçe emrinde olup farklı eğitim kurumlarında görevlendirilen öğretmenlerin norm fazlası kapsamında değerlendirilerek resen atamaların yapılması, beraberinde ciddi sorunlar ve mağduriyetler getirmektedir.

27 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Başbakan Yardımcısı Canikli, terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde şu ana kadar 27 bin 715 öğretmenin görevden alındığını, açığa alınan öğretmenlerden 455'inin ise görevine iade edildiğini belirtti. Canikli, Bakanlar Kurulu devam ederken gazetecilere açıklama yaptı. "Bugüne kadar toplam olarak 27 bin 715 öğretmen ihraç edildi. Bugün itibarıyla 9 bin 464 öğretmen açığa alınmıştır, soruşturmanın selameti açısından açığa alınmışlardır. 9 bin 464 öğretmen, bunların soruşturmaları devam etmektedir. Açığa alınan bu öğretmenlerden bir bölümü geçtiğimiz günlerde görevlerine iade edilmişlerdir. Bir başka ifadeyle açığa alma işlemi iptal edilmiştir. Bu, soruşturmanın bittiği anlamına gelmiyor. Bu öğretmenlerle ilgili soruşturmalar devam edecek, devam ediyor. Soruşturmanın sonuçlarına göre gereği yapılacak."

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 2016 norm fazlası öğretmen atama sonuçları bir bir açıklanmaya başladı. Adaylar sonuçları merakla beklerken bazı illerin öğretmen atamaları gerçekleşti. Siz de yazımızda yer alan linklere tıklayarak illerin atama sonuçlarını öğrenebilirsiniz. MEB tarafından konu hakkında son dakika açıklamaları da gelmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN