1 Mayıs'ta okullar tatil mi? 1 Mayıs resmi tatil mi? PTT, Banka ve hastaneler açık mı?

1 Mayıs'ta okullar tatil mi? 1 Mayıs resmi tatil mi? PTT, Banka ve hastaneler açık mı?

1 Mayıs'ta okullar tatil mi? 1 Mayıs resmi tatil mi? PTT, Banka ve hastaneler açık mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yarın çeşitli etkinliklerle tüm yurtta kutlanacak. Çalışanlar ve öğrenciler de hangi kurumların açık olduğunu merak ediyor. İşte 1 Mayıs tatilinde açık ve kapalı olan kurumlar.

1 Mayıs'ta okullar tatil mi? PTT'ler, bankalar ve hastaneler açık mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yarın tüm yurtta kutlanacak. Özellikle öğrenciler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Vatandaşlar da PTT'lerin, bankaların ve hastanelerin açık olup olmadığını araştırıyor. 1 Mayıs resmi tatili hakkındaki bilgileri ve tatil olan kurumları haberimizden görebilirsiniz. 

1 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı, okullar açık mı, sorusuna cevap verdi: Bakanlar Kurulu tarafından yayınlanan kanuna göre ‘resmi tatil’ ilan edildiğinden ötürü 1 Mayıs 2018 Salı günü okullar bir günlüğüne tatil ilan edildi. 2 Mayıs 2018 tarihinde eğitim-öğretim devam edilecek.

1 MAYIS'TA BANKALAR, PTT VE HASTANELER AÇIK MI?

Kamu bankalarında ve özel bankalarda çalışanlar, Salı günü tatil kapsamına girdiği için bankalar kapalı olacak. Vatandaşlar, Salı günü ATM’lerde işlem yapabilecek. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 1 Mayıs 2018 tarihinde kapalı olacak. PTT’ye ait ATM’lerde Salı günü işlemler yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı, 1 Mayıs 2018 tarihinde polikliniklerin kapalı olacağını açıkladı. Ancak tüm hastanelerde ‘Acil Servis’ açık kalacak, acil olan hastaların tedavileri acil servislerde yapılacaktır. SGK kapalı olacak.

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmi tatil olarak kabul edilen 1 Mayıs geçtiğimiz yıllarda ülkemizde de resmi tatil olarak kutlanmış ve tatil yapılmıştı. Vatandaşlar şimdi ise 1 Mayıs'ın 2018 yılında tatil olup olmadığını merakla araştırıyor. Bu yıl da her yıl olduğu gibi 1 Mayıs 2018 tarihinde resmi tatil uygulaması geçerli olacak ve 1 Mayıs Salı günü okullar tatil olacak, kamu işçileri resmi tatil yapacak. Aynı zamanda özel sektörde de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda şirketin isteğine göre tatil yapılmaktadır.

1 MAYIS NASIL ORTAYA ÇIKTI?

ABD'nin Chicago kentinde işçilerin 1 Mayıs 1886'dan itibaren iş gününün 8 saat olması için başlattığı mücadele 1889'da Milletlerarası İşçi Kardeşliği Teşkilatı'nın Paris Kongresi'nde "işçilerin ortak bayramı" olarak kabul edildi. Ülkemizde, Milli Güvenlik Konseyi'nce 12 Eylül döneminde resmi tatil olmaktan çıkarılan 1 Mayıs, 28 yıl sonra Nisan 2009'da "Emek ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil ilan edildi.

İSTANBUL'DA 1 MAYIS TEDBİRLERİ

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü önlemleriyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada kutlamaların yapılacağı Maltepe miting alanı ve İstanbul genelinde her türlü tedbir en üst düzeyde planlandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de kutlanacaktır. Maltepe Miting Alanında gerçekleştirilecek olan kutlamaların huzur ve barış içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik olarak miting alanında ve il genelinde her türlü tedbir en üst düzeyde planlanmış; metro, metrobüs ve marmaray gibi ulaşım araçları ile halkımızın yoğun olarak kullandığı güzergahlarda güvenlik ve trafik tedbirleri alınması öngörülmüştür. Bu kapsamda 26 bin 174 personelimiz bayram kutlamalarında görev alacaktır. Miting öncesi, sırası ve sonrasında ulaşıma kapatılacak yollar ile kullanılabilecek alternatif güzerg?hlar ayrıca duyurulacaktır. Vatandaşlarımızdan alınan tedbirlerin uygulanması esnasında kurallara riayet etmeleri ve herhangi bir tahrik ve taşkınlığa prim vermemelerini rica ediyor, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN