İHA'lar için kollar sıvandı! Yerli elektrikli motor üretilecek: Türk şirketler harekete geçti

Türk savunma sanayisinde oldukça önemli bir yere sahip olan İHA’lar için yeni nesil elektrikli motorlar geliştirilmesi kapsamında şirketler harekete geçti. Artık savunma sanayinin altında bulunan birçok araç için yerli motor üretimi söz konusu olacak. İşte detaylar…

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bağlı ortaklıklarından İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ve NARDAN Güç Dönüşüm Sistemleri AŞ arasında Üretime Dayalı İşbirliği Protokolü imzalandı. Bu kapsamda Türk savunma sanayisindeki insansız hava araçları, insansız kara araçları, savaş uçakları, deniz araçları gibi yerli projelere yerli motor üretimi için kollar sıvandı. Hem havacılık alanında hem de savunma alanında yatırım yapan şirketler yerli güçler için endüstrinin elektrik motorları ihtiyacını karşılamak amacıyla bir araya gelecek.

yeni-proje-4.jpg

YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER İÇİN YENİ İŞBİRLİĞİ

Protokol doğrultusunda İŞBİR Elektrik ve NARDAN Güç Dönüşüm Sistemleri, savunma ve havacılık sanayisi başta olmak üzere, endüstrinin elektrik motorları ihtiyacını karşılamak üzere işbirliği yapacak.

yeni-proje-3.jpg

Bu kapsamda, NARDAN'ın AR-GE çalışmaları sonrası ortaya çıkan yenilikçi ürünleri, İŞBİR'in 46 yıllık üretim deneyimiyle birleşecek. İŞBİR'in tesislerinde üretilecek milli ürünlerin, savunma ve havacılık sanayisine dinamizm kazandırması, AR-GE'ye dayalı yenilikçi teknolojileri içerir yerli ve milli çözümler geliştirilmesi ve ihracata katkı sağlanması hedefleniyor.

yeni-proje-2-001.jpg

BİRÇOK SİSTEMİ KAPSIYOR

İş birliği kapsamında geliştirilecek olan yeni nesil elektrikli motorlar, ilk olarak insansız hava araçları (İHA) akşam olmak üzere, hava taksi uygulamaları, kargo taşımacılığı, askeri ve sivil amaçlı İHA sistemlerinde kullanılacak.

yeni-proje-1.jpg

Enerji sistemlerinin üretimine ve geliştirilmesine öncülük etmek, aynı zamanda ülke ekonomisine ve savunmasına katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren İŞBİR Elektrik, farklı teknoloji alanlarında ve yeni nesil elektrik motorları konusunda büyümeyi hedefliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir