Bazı tiroit tümörleri kanser sınıfından çıkarıldı

Bazı tiroit tümörleri kanser sınıfından çıkarıldı

Tiroit kanserinde yeniden sınıflandırma yapıldı. Buna göre kanser görüntüsüne sahip bazı tümörlerin bu hastalığın özelliğini taşımadığı ortaya konuldu.

ABD’de yapılan ve uluslararası bir panelde paylaşılan ‘tiroit kanserinde yeni sınıflandırma’yı içeren bilimsel çalışma, bugüne kadar kanser olarak nitelendirilen bazı tiroit tümörlerinin aslında kanser özelliği taşımadığını ortaya koydu.

Çalışmaya göre, tiroit nodülleri içinde mikroskop altında incelemede, kanser görüntüsüne sahip ancak etrafı bir kapsülle sarılı ve bu kapsül dışına yayılım göstermeyen bazı tümörlerin, 10 yıllık takipte kanser özelliği taşımadığı tespit edildi.

BİR KISMININ ALINMASI YETERLİ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Okan Yıldız, düşük riskli tiroit kanseri hastalarında tiroit bezinin bir kısmının cerrahi olarak çıkarılmasının tedavi için yeterli olduğunu dile getirerek şu bilgileri verdi: “Buna karşılık yüksek riskli hastalarda tiroit bezinin tamamının cerrahi yöntemle çıkarılması, arkasından radyoaktif iyot tedavisi verilmesi ve hastanın tiroit hormonu tedavisi altında endokrinoloji uzmanları tarafından takibi gerekir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN