Beşir Atalay'dan "Çözüm süreci" yorumu

Beşir Atalay'dan 
"Çözüm süreci" yorumu

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Ankara'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. Atalay, "Çözüm süreci bitmiştir diyemeyiz ama gelinen noktada süreç durmuştur" açıklamasında bulundu.

Beşir Atalay, Ankara'da düzenlenen basın toplantısında, CHP'yle yürütülen koalisyon görüşmelerinden, IŞİD-PKK operasyonlarına kadar gündeme ilişkin önemli konularda açıklamalarda bulundu.

"İlerleme var"

Konuşmasına koalisyon görüşmelerine değinerek başlayan Atalay, CHP'yle yapılan görüşmelerle ilgili olarak, "İyi gidiyor, ilerleme var" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye sabırlı davranmıştır"

Terör olayları sonrası başlatılan geniş çaplı operasyonlarla ilgili konuşan Atalay, "Türkiye sabırlı davranmaya gayret etmiştir. Mebvcut gözaltı sayısı ise binin üzerinde" ifadelerini kullandı.

"Türkiye eşgüdüm içinde çalışıyor"

IŞİD, PKK ve DHKP-C ekseninde yürütülen operasyonlarla ilgili olarak Türkiye'nin teyakkuzda olduğunu söyleyen Atalay, "Türkiye tüm kurumlarıyla eşgüdümlü olarak çalışıyor" dedi.

"Devlet kendisiyle hesaplaştı"

Beşir Atalay, "Eskiden yapılan hatalar vardı, kimi ana dilini konuşamıyordu, kimi istediği kıyafeti giyemiyordu. Ancak devlet kendisiyle hesaplaştı" dedi. Atalay'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle;

"PKK ve HDP süreci istismar etti"

"Seçim öncesi ve seçim sırasında PKK'nın nasıl terör estirdiğini, nasıl şiddet kullandığını çok iyi biliyoruz. PKK ve PKK'yla uzantısı bulunan HDP, süreci çok istismar etti.

"Siyasetle terör ayrılsın dedik"

"Bölgemizde, Türkiye'de şiddet giderek artıyor. Bugüne kadar hep, siyaset kurumu güçlensin, işlerlik kazansın dedik. Ancak bu parti şiddet ve terörle arasına mesafe koymakta geç kaldı."

"Hiçbir devlet affetmez"

"Türkiye'de şiddet ve terör bitene kadar operasyonlar devam edecek. Silahlar bırakıldığı, şiddet  ve terör bittiği müddetçe, çözüm süreci devam eder. Uyuyan insanın kafasına kurşun sıkarak katletmeyi hiçbir devlet affetmez."

"Önce silahlar bırakılacak"

Eğer şiddet ve terör bitirilirse Türkiye, kendi vatandaşlarının geri dönüşü noktasında çalışır. Ancak öncelikle silahların rafa kaldırıp, terörün ve şiddetin sonlandırılması gerekir."

"Parti kapatmaya karşıyız"

Bizim parti kapatmalar konusundaki tavrımız bellidir. İlke olarak parti kapatmaya karşıyız. Bildiğiniz gibi zamanında partilerin kapatılmasını tamamen ortadan kaldıracak kanun teklifini sunan da biziz. Eğer cezalandırılması gereken birileri varsa bu parti değil kişiler olmalıdır."

"Çözüm Süreci bitti diyemeyiz"

Mencut olaylar nedeniyle çözüm süreci bitti diyemeyiz. Evet süreç şu an itibariyle durmuştur. Ancak çözüm sürecinin sonuçları önemlidir. Devam eden bir mekanizma olduğu sürece "bitti" ifadesini kullanamayız."

"Silahların gölgesinde olmaz"

"Köylülere tehditler yağdırarak, silahlarla sandıkları esir alarak siyaset yapılmaz. Özgür siyasetin yürütülmesi gerekir. Silahın siyasetle yan yana getirilmesi istismardır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN