Hakkari'de saldırıya uğrayan uzman çavuş şehit düştü

Hakkari'de saldırıya uğrayan 
uzman çavuş şehit düştü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısında ağır yaralı hastahane kaldırılan uzman çavuş Ziya Sarpkaya şehit oldu. Şehit haberini duyuran TSK, saldırıyı sert sözlerle kınadı.

Hakkari'de meydana gelen acı olayla ilgili olarak alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi'ndeki banka şubesi önünde, yüzü maskeli bir terörist, ismi henüz öğrenilemeyen askeri tabancayla vurdu.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısında ağır yaralı hastahane kaldırılan uzman çavuş Ziya Sarpkaya şehit oldu.

Şehit haberini TSK verdi

TSK'dan yapılan açıklamalarda şu bilgi paylaşıldı:

"28 Temmuz 2015 günü saat 11.30 sularında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulmuştur.

Meydana gelen silahlı saldırıda ağır şekilde yaralanan kahraman Uzman Çavuşumuz Ziya SARPKAYA Hakkâri Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, saat 13.30’da şehit olmuştur.

İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

15-07/28/aa_picture_20150728_5944335_high.jpg

Çok sayıda ekip gönderildi

Cadde üstünde düzenlenen silahlı saldırı sonrası ağır yaralanan asker, çevrede bulunanların yardımıyla Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılırken, kaçan teröristin yakalanması için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

15-07/28/aa_picture_20150728_5944338_high.jpg

Astsubayın sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan astsubay, ilk müdahalesinin ardından helikopterle Hakkari'deki Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası'na getirildi.

15-07/28/astsubay.jpgHakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısına uğrayan uzman çavuş Ziya Sarpkaya ağır yaralandı. FOTOĞRAF/DHA

Yaralı astsubay, burada hazır bekletilen ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine sevk edildi.

Yaralı astsubayın hastaneye sevki sırasında polis ekipleri de yol güzergahı ve hastane çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Astsubayın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

HAKKARİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN