Davutoğlu'ndan videolu 15 Temmuz mesajı

Davutoğlu'ndan videolu 15 Temmuz mesajı

15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümünde videolu bir mesaj paylaşan Eski Başbakan Davutoğlu "Her türlü dışlamanın, ötekileştirmenin karşısında 15 Temmuz gecesi şehit olan aziz şehitlerimiz bize, o gece verdikleri mücadeleyle aslında temel bir şiyar da öğretmişlerdir. Biz omuz omuza verdik demişlerdir o şehitler, siz de omuz omuza verin" dedi.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla Twitter'dan üzerinden videolu bir paylaşım yaptı. "Allah, milletimize bir daha böyle acı bir tecrübe yaşatmasın" diyen Davutoğlu "O gece, bir elif gibi dimdik duran şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Onlar sadece bize bu azizi ülkeyi ve demokrasiyi emanet etmekle kalmadılar, aynı zamanda gelecek nesillerin her bir kritik eşikte onurla anacakları bir büyük miras bıraktılar" dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle: 

"Aziz vatandaşlarım, bir milleti tarih sahnesine çıkaran en temel unsur kritik eşiklerde büyük sınamalarla karşı karşıya kaldıklarında verdikleri doğal reflekstir. 15 Temmuz gecesi, hain bir darbe teşebbüsüyle kaderimize hükmetmek isteyenlere karşı milletimizin her bir ferdiyle, her etnik ve mezhebi kökenden, her toplumsal kesimden, her siyasi görüşten, her bölgeden birlikte verdikleri doğal refleks, milletimizin tarih sahnesinde onurlu bir yer almasını sağlamıştır. O gece, bir elif gibi dimdik duran şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Onlar sadece bize bu azizi ülkeyi ve demokrasiyi emanet etmekle kalmadılar, aynı zamanda gelecek nesillerin her bir kritik eşikte onurla anacakları bir büyük miras bıraktılar."

"İLKELER ETRAFINDA OMUZ OMUZA VERME GÜNÜDÜR"

"Bugün bizim üzerimize düşen temel görev, bu büyük mirasa sahip çıkmak, insan hakları ve demokratik özgürlükler temelinde bir daha bu milletin hiçbir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmaması için omuz omuza vermektir. Her türlü dışlamanın, ötekileştirmenin karşısında 15 Temmuz gecesi şehit olan aziz şehitlerimiz bize, o gece verdikleri mücadeleyle aslında temel bir şiyar da öğretmişlerdir. Biz omuz omuza verdik demişlerdir o şehitler, siz de omuz omuza verin. Bir gün tekrar böyle bir sınamayla karşılaştığınızda dimdik, elif gibi durun. Bugün yeni kritik eşiklerin öncesinde, hepimizin demokratik değerler, ilkeler etrafında omuz omuza verme günüdür. Bugün milletimizin kaderine öyle ve ya böyle doğrudan ve ya dolaylı darbe teşebbüsleriyle hükmetmek isteyenlere karşı gönül gönüle, yürek yüreğe verme günüdür. Allah milletimize bir daha böyle acı bir tecrübe yaşatmasın ama böyle bir acı tecrübeyi tekrar yaşatmak isteyenler de bilsin ki, biz omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı, minnetlerimi ifade ediyorum. Allah'a emanet olunuz."

YENİ PARTİ TARTIŞMALARI İÇİN DE KONUŞTU

Öte yandan Davutoğlu, TBMM'deki 15 Temmuz Özel Oturumu'na da katıldı. Meclis'e gelişinde basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 251 vatan evladının toprağa verildiğini, bugünün onur günü olduğunu çünkü şehitler nezdinde bu milletin zor zamanlarda, tarihi eşiklerde nasıl bir ortak mücadele verebileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

19-07/15/20190715_2_37351927_46091738.jpg

Bugünün bir muhasebe, bir daha böyle hain bir darbe teşebbüsü olmaması için milletçe ne yapmak gerektiğinin konuşulmasının günü olduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu darbe milletin özgürlüklerine yapılan, seçilmiş Cumhurbaşkanına, seçilmiş Meclisine yapılan bir darbe teşebbüsüydü. Bugün hep birlikte demokrasimize sahip çıkarak, insan haklarına sahip çıkarak, özgürlükleri daha geniş bir alana yayarak buna cevap verebiliriz. Darbecilerin istediği bir Türkiye, yani özgürlüklerin kısıtlanarak, milli iradenin zayıflatıldığı bir Türkiye bizim tam da karşı çıkmamız gereken bir husustur. Bugün bütün siyasilerin, bütün devlet adamlarının, bütün düşünce adamlarının omuz omuza vermesi gerekir. Bu birliği koruduğumuz sürece de kimse bir daha böyle hain bir teşebbüse cüret edemeyecektir. Allah milletimizi, ülkemizi muhafaza eylesin, birliğimizi daim eylesin."

Gazetecilerin yani parti kurulmasına ilişkin sorularına ise Davutoğlu, "Bugün parti, siyaset, ihtilaf konuşma günü değil, milletimiz için bir hüzün, onur ve muhasebe günüdür." karşılığını verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN