Dolar ve euro 7 Haziran sabahı ne kadar oldu? Dolar 5,80'i aştı

Dolar ve euro 7 Haziran sabahı ne kadar oldu? Dolar 5,80'i aştı

7 Haziran dolar ve Euro fiyatları sabah saatlerinden itibaren dolarla işi olan-olmayan birçok vatandaş tarafından sorgulanıyor. Son zamanlarda bir iniş bir çıkış ile ani hareketler sergileyen döviz kuru fiyatlarının şu an ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte 7 Haziran dolar ve Euro fiyatlarına dair aradıklarınız…

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizine paralel olarak son zamanlarda hareketlerini sürdüren dolar fiyatları Ramazan bayramından dolayı piyasaların kapalı olduğu Salı günü hemen hemen son iki ayın en düşük seviyesi olan 5,6605 TL’ye kadar gerilemesinin ardından bu sabah itibarıyla 5,80 TL seviyesinin üzerinde işlemlerini sürdürüyor. Peki Euro ne kadar? İşte güncel dolar ve Euro fiyatları…

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Piyasaların bayram tatilinden önce yarım gün açık olduğu 3 Haziran Pazartesi günü öğlen saatlerinde 5,8725/5,8755 seviyesinde yer alan dolar, Salı günü 5,66 TL'ye kadar gerilese de yeniden yönünü yukarı doğru çevirdi. Piyasalar önceki günlerde gelen enflasyon verisini değerlendirirken, TÜFE yıllık olarak yüzde 18,71’e yükselerek son 15 senenin en pahalı mayıs ayını geride bıraktığımızı gösterdi. Dolar 7 Haziran Cuma yani haftanın son günü sabah saatlerinde 5,8037/5,8050 TL’den işlemlerini sürdürüyor. Kurun belirtilen seviyelerdeki seyri sürüyor. Euro ise 6,60 TL sevilerinde hareket ediyor.

İŞTAH ZAYIFLADI

Küresel riskten kaçışın kuvvetli olduğu bir dönemde TL’de değer kazancı yaşanması bankacılara göre TL’deki nominal değer kazancı ötesinde kuvvetli bir trend oluğunun en önemli göstergesi. ABD ile Çin ve Meksika arasında devam eden ticaret gerilimi ve bu gerilimin küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı beklentisi yatırımcının risk iştahını zayıflattı. Yatırımcılar hisse piyasalarından, güvenli liman olarak gördükleri devlet tahvillerine yöneldi. İşlem hacminin son dönemde yeni ihraçlar gelmemesi nedeniyle oldukça azaldığı gösterge 10 yıllık tahvilde ise Cuma günü son işlem %18.85 oldu. Mayıs ortasında işlem bazında %20.81 test edilmişti. Tahvil-bono piyasasında ise önümüzdeki hafta yapılacak ihaleler takip edilecek. İki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi geçen hafta 100 baz puan düşüşün ardından Cuma günü son işlemde %24.97 seviyesindeydi.

 19-06/07/dolar-ve-euro-07-haziran-sabahi-ne-kadar-oldu-dolar-5-80i-astijpgg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN