Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ diyerek duyurdu: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı

Bakan Symmonds ‘Zamanı gelmişti’ diyerek duyurdu: Barbados, Filistin’i resmen tanıdı

Aylardır süren İsrail saldırılarında 30 binden fazla Filistinli yaşamını yitirirken, Barbadoslu bakan Symmonds, “Zamanı gelmişti” diyerek ülkesinin Filistin’i devlet olarak resmen tanıdığını duyurdu.

Karayipler ülkesi Barbados, Filistin’i devlet olarak resmen tanıma kararı aldı. Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kerrie Symmonds, “Kabinemiz Filistin Devleti’ni diplomatik olarak resmen tanımamız için zamanın geldiğine karar verdi” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL İLE İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEMEZ’

Symmonds, Birleşmiş Milletler nezdinde her zaman çatışmaya iki devletli bir çözüm bulunması gerektiğini savunduğunu dile getirerek, “Ancak ironik bir şekilde dünyaya bunu söylememize rağmen Barbados, Filistin’i devlet olarak tanımamıştı. Ancak, ortada bir tutarsızlık var. Filistin’i bir devlet olarak tanımazken nasıl olur da iki devletli bir çözüm istediğimizi söyleyebiliriz?” ifadelerini kullandı. Barbadoslu Bakan Symmonds, Filistin’i resmen tanıma kararının İsrail ile ilişkilerini etkilemeyeceğini dile getirdi.

Barbados, bu kararıyla 11. Karayip Topluluğu (CARICOM) üyesi oldu. Ayrıca Barbados ile birlikte Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülkeden 140’ı Filistin’i bir devlet olarak tanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN