İspanyol bakandan uluslararası topluma: Gazze'ye odaklanın!

İspanyol bakandan uluslararası topluma: Gazze'ye odaklanın!

Filistin’de 30 binden fazla masum sivili katleden İsrail’in saldırıları devam ederken, İspanyol bakan Albares, uluslararası topluma, Gazze'de kalıcı ateşkesi sağlamak, insani yardımların ulaşmasını garanti etmek ve rehinelerin serbest bırakılmasına odaklanılması yönünde çağrı yaptı.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, uluslararası topluma, "Gazze'de kalıcı ateşkesi sağlamak, insani yardımların hiçbir engelle karşılaşmadan ulaşmasını garanti etmek ve tüm rehinelerin serbest bırakılmasına odaklanılması" çağrısında bulundu.

Gazetecilere konuşan Albares, İsrail'in İran'a yönelik saldırısının bir son olmasını umut ettiğini belirterek, "İspanya ve tüm ülkeler, Orta Doğu'da tansiyonun düşürülmesini istiyor. Tüm aktörler, tüm taraflar şu anda en üst düzeyde itidalli olmak zorundadır" dedi.

‘HERKESİN ÖNCELİĞİ OLMALI’

"Şu anda herkesin odaklanması gereken ve temel olan mesele, Gazze'de kalıcı ateşkesi sağlamak, insani yardımların hiçbir engelle karşılaşmadan ulaşmasını garanti etmek ve tüm rehinelerin serbest bırakılması olmalıdır" diye konuşan Albares, aynı zamanda "Orta Doğu'da şiddet sarmalının artması ve savaşın bölgeye sıçraması riskini önlemeye yönelik herkesin yoğun çaba göstermesi gerektiğini" ifade etti.

Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üyeliğinin istendiği karar tasarısının ABD tarafından veto edilmesiyle ilgili bir soruya ise Albares, "Başka ülkelerin hükümetlerinin kararları hakkında yorum yapmam. BM'de dün İspanyol hükümeti adına yaptığım konuşmada söylediğim gibi, BM'nin tüm üyeleri çözüm formülünün ne olduğunu biliyor. Formül, iki devletli tanınmadır. Ve bunun zamanı gelmiştir. Filistin devletini tanıma zamanıdır. Çünkü Filistin halkına umut, İsrail devletine de güvenliğinin garantisini vermemiz gerekiyor. Orta Doğu'da barış ve istikrarı gerçekten garanti edecek tek yol budur." cevabını verdi.

Filistin'in BM sıralarında diğer tüm ülkeler gibi yerini alması gerektiğini kaydeden Albares, "İşte bu yüzden İspanya Filistin devletini tanıyacaktır" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN