Çin’deki maratonda hile iddiası: Tüm madalyalar geri alındı

Çin başkenti Pekin’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yarı maratona hile karıştığı iddiasıyla dört atletin madalya ve derecelerinin geri alındığı bildirildi.

Çin'de 14 Nisan'da yapılan yarı maratonun organizatörü Çinli spor şirketi Xstep, iddialar üzerine başlatılan soruşturmanın ardından yarışı birinci bitiren Çinli atlet Hi Cie’nin yanı sıra yavaşlayarak onun kazanmasını sağladıkları iddia edilen iki Kenyalı atlet Willy Mnangat ve Robert Keter, Etiyopyalı atlet Dejene Hailu Bikila’nın madalya ve derecelerinin geri alındığını kaydetti.

Görüntülerde, Mnangat'ın eliyle Hi'ye öne geçmesini işaret ettiğine dair izlenim oluşurken, 3 Afrikalı atlet bitiş çizgisine kadar Çinli koşucunun arkasında kalmıştı.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

Hi, bir saniye farkla Afrikalı koşucuların önünde yarışı ilk sırada tamamlarken, Çin'de çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, durumu "utanç verici" olarak yorumlamıştı.

Afrikalı koşucuların Çinli atlet Hi'nin birinci olmasını sağladığı, dolayısıyla yarışta hile yapıldığı iddia edilmiş ve olayın soruşturulması talep edilmişti. Organizatör şirket, Afrikalı koşucuların Hi'nin "tavşan atleti" (tempocu atlet) olarak yarışa katıldığını iddia etse de koşucuların üzerinde bunu ifade eden ayırıcı bir işaret olmaması ve yarış kayıtlarında "tempocu" olarak anılmamaları, hile kuşkularını güçlendirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN