DAEŞ'e son darbe hazırlığı: Bagoz köyünde tahliyeler hızlandı

DAEŞ'e son darbe hazırlığı: Bagoz köyünde tahliyeler hızlandı

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e son darbenin vurulması için sivillerin tahliyesi sürüyor. Bagoz köyünden tahliyelerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e son darbenin vurulması için sivillerin tahliyesi sürüyor. Irak sınırında, Fırat nehrinin doğusunda bulunan Bagoz köyü terör örgütü DAEŞ'in elinde kalan son yer.

Bagoz alındığında terör örgütüne son darbe indirilmiş olacak ve yaklaşık 8 yıldır süren Suriye savaşı yeni bir aşamaya girecek.

SON SALDIRI ÖNCESİ SİVİL TAHLİYESİ BAŞLADI

Bagoz'a yönelik son saldırı öncesi sivillerin tahliyesine dün başlandı. Bir günde 2 binden fazla sivil köyü terk etti. Bölgedeki operasyonun başladığı günden itibaren kaçan sivillerin sayısı ise 20 bini geçiyor.

Sivillerin tahliyesinin tamamlanmasın ardından son saldırıya geçilecek. ABD'nin başını çektiği koalisyon, Bagoz'da kalan DAEŞ'lilerin örgütün en aşırıları oluğunu açıkladı.

Operasyonu, ana unsurunu PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu SDG yürütüyor. Köyde birkaç yüz daeşlinin olduğu tahmin ediliyor. Köyün alınması için başlatılacak saldırının ne kadar süreceği bilinmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN