Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez oluyor: Dev şirket temettü dağıtacağını açıkladı

Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez oluyor: Dev şirket temettü dağıtacağını açıkladı

Dünyaca ünlü dev şirket açıkladı! 20 yıldan sonra bir ilk! ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi temettü dağıtacağını açıkladı. Açıklamanın ardından hisseler tavan yaptı...

Google'ın çatı şirketi Alphabet, tarihinde ilk kez temettü dağıtacağını duyurdu. Şirket ayrıca hisse geri alımı yapacağını da ekledi. Bu açıklama, hisse senetlerinde sert bir yükselişe neden oldu. 2004 yılından bu yana borsada olan "GOOGL" hisseleri için ilk kez temettü verilecek.

70 MİYAR DOLARLIK HİSSE GERİ ALIMI YAPACAK

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın çatı şirketi Alphabet, dikkat çekici bir karar aldı. Şirket, 2004 yılından beri ilk kez temettü dağıtımı yapacağını duyurdu. Bununla birlikte Alphabet, 70 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını açıkladı.

PİYASA DEĞERİ 2 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Yatırımcılar yapılan açıklamayı büyük bir memnuniyetle karşıladı. Google hisseleri, temettü ve hisse geri alımı duyurusu sonrasında kapanış sonrası işlemlerde yaklaşık yüzde 16 civarı değer kazandı. Bu da şirketin piyasa değerinin 300 milyar dolar artarak 2 trilyon doların üzerine çıkmasına yol açtı.

Verilecek temettüler hisse başına 20 cent olacak. Yani 10 lot Google hissesine sahip olan bir yatırımcı, 2 dolar temettü alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN