Devlet başkanının evine 'Rolex' baskını: Mal varlığı olarak beyan etmeyince...

Devlet başkanının evine 'Rolex' baskını: Mal varlığı olarak beyan etmeyince...

Peru Devlet Başkanı Boluarte'nin evine mal varlığı olarak beyan etmediği Rolex saatleri sedeniyle polis baskını düzenlendi. Baskın, yolsuzluk soruşturması kapsamında kayıtlara geçti.

Peru'da, Devlet Başkanı Dina Boluarte'nin evine polis tarafından düzenlenen baskın ülkede büyük yankı uyandırdı. Yetkililer, baskının devam eden bir yolsuzluk soruşturması kapsamında gerçekleştirildiğini açıkladılar.

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, baskında Boluarte'nin mal varlığı olarak beyan etmediği iddia edilen Rolex saatlerinin arandığı belirtildi. Yaklaşık 40 yetkili tarafından gerçekleştirilen baskın, Peru'da siyasi gerginliği daha da artırdı.

Boluarte, solcu eski Devlet Başkanı Pedro Castillo'nun cezaevine gönderilmesinin ardından göreve gelmişti. Ancak Boluarte'nin yönetimine karşı çıkan Peru halkı, haftalarca süren sokak eylemleri düzenlemişti. Castillo'nun özgürlüğünü isteyen protestocular ile polis arasında yaşanan çatışmalar sonucunda birçok kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN