Sahilde 11 yaşındaki çocuğun bulduğu taş fosil çıktı! Tam 202 milyon yıllık... Dünyanın en büyük canlısına ait çıktı

Sahilde 11 yaşındaki çocuğun bulduğu taş fosil çıktı! Tam 202 milyon yıllık... Dünyanın en büyük canlısına ait çıktı

11 yaşındaki çocuğun sahilde bulduğu taşın fosil olduğu ortaya çıktı! Fosil tam 202 milyon yıllık! O fosil, dünyanın en büyük canlısına ait...

İngiltere'nin Somerset bölgesinde, 11 yaşındaki bir kız çocuğunun keşfettiği kemikler, tarih öncesinin devasa deniz sürüngenlerine ait olabilir. Yapılan araştırmalar sonucunda, bulunan kemiklerin dinozorlar döneminin ünlü deniz sürüngenlerinden biri olan ichthyosaur'a ait olduğu belirlendi. Bristol Üniversitesi'nden paleontolog ve araştırmanın ortak yazarı Dean Lomax, bulunan fosile "Ichthyotitan severnensis" adını verdi.

202 MİLYONLUK FOSİT DEV DENİZ SÜRÜNGENİNE AİT

fosil-1.webp

202 milyon yaşındaki bu fosil, adeta bir zaman makinesi gibi geçmişe ışık tutuyor. Lomax, bu devasa deniz sürüngeninin yaklaşık 25 metre uzunluğunda olduğunu tahmin ediyor, yani bir mavi balina boyutunda. Bu keşif, resmi olarak tanımlanan en büyük deniz sürüngenini temsil ediyor.

Fosilin 202 milyon yaşında olması, dünya tarihindeki büyük yok oluş olaylarından çok kısa bir süre öncesine ait olduğunu gösteriyor. Deniz sürüngenlerinin bu boyutta bir daha ortaya çıkmadığını belirten Lomax, keşfin önemini vurguladı.

fosil-2.webp

2018'de aynı bölgede bulunan büyük bir çene kemiği keşfinin ardından, Justin ve Ruby Reynolds tarafından bulunan fosil daha iyi korunmuş durumda. Bu benzersiz keşif, bilim insanlarına deniz sürüngenleri hakkında yeni bilgiler sunuyor ve tarih öncesi yaşamı anlamak için önemli bir ipucu oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN