Rusya'da konser salonuna silahlı saldırı: Onlarca ölü ve 100'den fazla yaralı var

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 93 kişinin öldüğü, 115 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı gerçekleştirildi. Crocus Belediye Binası’nda yer alan salonda bir müzik grubunun konseri sırasında maskeli en az 3 kişi tarafından düzenlenen saldırıda en az 93 kişinin öldüğü ve 115 kişinin de yaralandığı bildirildi.

BİNADA YANGIN ÇIKTI

Makineli tüfeklerle gerçekleştirilen olayda saldırganların seyircileri hedef aldığı aktarıldı. Rus kolluk kuvvetlerinin yanı sıra ambulans ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildiği bölgede uzun süreli silah sesleri duyuldu. Konser salonundaki 100 kişi tahliye edildi. Saldırının ardından binada yangın çıktı.

"SALDIRI BİR TERÖR EYLEMİ"

Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov, başkentte konser salonuna yapılan terör saldırısını ele almak için bir görev gücü kurduklarını duyurdu. 70'ten fazla ambulans ve Rus özel kuvvetleri olay yerine sevk edildi. Rus Kamu Denetçisi Moskalkova, saldırıyı "terör eylemi" olarak niteledi.

8924807.jpg

MOSKOVA'DAKİ TÜM EKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, tüm dünya Moskova'daki "terör eylemini" kınamalı açıklamasını yaptı. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, bu hafta sonu Moskova'daki tüm spor, kültürel ve diğer halka açık etkinlikleri iptal etmeye karar verdiğini açıkladı.

8924814.jpg

ABD: UKRAYNA'NIN DAHLİ OLDUĞUNA İLİŞKİN EMARE YOK

Moskova'da konser salonunda gerçekleşen terör saldırısının ardından ABD'den açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, olayın "korkunç bir silahlı saldırı" olduğunu ve saldırının kurbanlarına başsağlığı dilediklerini ancak olayla ilgili bir değerlendirme yapabilmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın." yorumunu yaptı.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinin bir süre önce güvenlik uyarısı yayımlamasına ilişkin soruya da yanıt veren Kirby, o güvenlik uyarısıyla bu saldırının spesifik bağlantısının olmadığını belirtti.

8925480.jpg

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Terör örgütü IŞİD, Rusya'nın başkenti Moskova'daki saldırıyı mensuplarının düzenlediğini iddia etti.

UKRAYNA RUSYA'YI SUÇLADI

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Müdürlüğü'nün Telegram hesabından yapılan açıklamada da, saldırının "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Rus özel servisleri tarafından planlanmış ve kasıtlı bir provokasyon" olduğu iddia edildi. Açıklamada olayın Ukrayna'ya yönelik daha şiddetli saldırıları meşrulaştırma amacı taşıdığı öne sürüldü.

8925481.jpg

YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir