Konutta kampanya yarışı başladı

Konutta kampanya yarışı başladı

Kamu bankalarının konut faizlerinin 0,99’a çekmesinin ardından inşaat devleri arasında da sıkı bir kampanya yarışı başladı. Sektörün öncü isimleri faiz indirimine ek yapılan kampanyalarla kısa süre içinde ciddi bir canlanma olacağı konusunda hemfikir. Bazı şirketler faiz oranlarını yüzde 0,69’a kadar indirdi.

DENİZHAN ERKOÇ | İSTANBUL

Sabacan Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut kredilerinde yaşanan düşüş sonrası sektörde ciddi bir hareketlilik yaşandığını söyledi. Mehmet Babacan, kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşürülmesinin, gayrimenkul ve inşaat sektörünün içinde bulunduğu durgunluğa karşı panzehir etkisi yaratacağını belirtirken, Altan Elmas yeni kampanyaları ve faiz indirimi sayesinde 3 günde 600’e yakın ziyaret ve 60 adet de satış yaptıklarını dile getirdi. Mehmet Babacan faiz indiriminin sektör için bir kaldıraç etkisi oluşturacağını vurgulayarak “Önümüzdeki dönemde fiyat artışının yaşanacağını düşünürsek, içerisinde bulunduğumuz yaz ayları, konut satın almanın tam zamanı. Bu indirim hareketinin, özel bankaların da devreye girerek finans sektöründe yaygınlaştırılması, sektörde çok hızlı bir canlanma etkisi yaratabilir. Biz bu hareketliliğe katkı sağlamak amacıyla Babacan Premium ve Babacan Palace projelerimizde yüzde 0,99 faiz oranıyla ya da peşin ödemede yüzde 15 indirim avantajı sunuyoruz” diye konuştu.

Altan Elmas da konut kredilerinin düşürülmesinin sektör için önemli bir adım olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Faiz indirimi hem sektörümüze hem de Türkiye piyasasına büyük bir nefes aldırdı. Devletimiz ve kamu bankalarımızın teşvikiyle konut sektörüne büyük katkı sağlayacak bu önemli adıma bizim de kayıtsız kalmamız mümkün olamazdı. Bu yüzden Sur Yapı Antalya projemizde faizleri yüzde 0,69’a çekip, peşinatı sıfırladık. Bu modelde 180 ay vade uygulanırken peşinatlar 12, 24, 36, 48 ve 60’ıncı aylarda vade farksız taksitlerle ödeniyor. Her kesimden insanı düşünerek böyle bir çözüm düşündük.

19-08/10/mehmet-babacan.jpg
Mehmet Babacan

NG RESİDENCE’DA AVANTAJLI ALIM DÖNEMİ

Konut sektörünü eski günlerine döndürmek için birbiri ardına açıklanan kampanyalar arasına NG Residence da dahil oldu. İstanbul’un yükselen değeri Basın Ekspres’te inşa edilen NG Residence, yüzde 0.99 faiz oranıyla kaçırılmayacak bir yatırım fırsatı sundu. Kampanya kapsamında Halkbank’tan yüzde 0.99 faizli, 180 ay vadeli ödeme seçeneği sunuluyor. Sadece konut değil, sahip olduğu otel ve kongre merkeziyle bir projeden beklenenin ötesine geçen NG Residence, bulunduğu lokasyon avantajıyla da gündelik yaşamın ve ticaretin merkezinde konumlanıyor. 306 daireden oluşan projede ayrıca konut alıcılarına satış ve kiralama hizmeti de sunuluyor ve teslimler anında yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN