Dolar sahipleri başlıyor, hazırlanın! Elinde doları olanların eli ayağı tutuşacak

Dolar sahipleri başlıyor, hazırlanın! Elinde doları olanların eli ayağı tutuşacak

Yatırımcıların ilk tercihlerinden olan dolarda yaşanan değişimler merak konusu oldu. Ünlü ekonomist "Başımız kurla belaya girer" diyerek durumu değerlendirdi. Dolar sahipleri başlıyor, hazırlanın! Elinde doları olanların heyecandan eli ayağı tutuşacak...

Yatırımcıların gözde yatırım araçlarından biri olan dolarda son günlerde yaşanan değişimler dikkat çekiyor. İran ve İsrail arasındaki gerilimin etkisiyle başta düşen dolar durumu hızla toparladı.

Doların TL karşısında rekor seviyelere ulaşması ve geleceği hakkında merak uyandıran senaryolar ortaya çıkıyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların kritik bir noktada olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

BİR YILDA 19 TL'DEN 32,5 TL'YE YÜKSELDİ

Doların TL karşısında yükselişi devam ediyor ve milyonlarca yatırımcıyı endişelendiriyor. Doların son günlerde gösterdiği yükseliş trendi, uzmanların da dikkatini çekiyor. 2023 yılında 19 TL civarında seyreden doların, bir yılda 32,5 seviyesine kadar yükselmesi, piyasalarda tedirginlik yaratıyor.

'BAŞIMIZ KURLA BELAYA GİRER'

Ünlü ekonomistlerden Evren Devrim Zelyut, doların kritik bir noktada olduğunu belirterek, “32,70 ve 33,70 arası önemli bir seviyedir. Burayı çok hızlı bir şekilde aşarsa bizim başımız kurla belaya girer. Yıl sonu tahminlerimiz 42 ve 43 lirada gidiyor. Ama bir kırılma olursa yukarı doğru hızla ilerler ve bu tahmini tutturma olasılığımız düşer. Daha yukarılarda bir noktaya gideriz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN