Fransa: Mülteciler Türkiye'de kalsın, parasını biz verelim

Fransa: Mülteciler Türkiye'de kalsın, parasını biz verelim

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, mültecilerin Suriye’deki iç savaş bitene kadar Türkiye’de kalması ve ihtiyaçlarının karşılanması için AB liderlerine çağrıda bulundu.

İtalya'nın Modena kentinde Başbakan Matteo Renzi ile bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında göçmen krizi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Birliği'nin göçmen krizini çözmek için Türkiye ile birlikte hareket etmek zorunda olduğunu vurgulayan Hollande, Suriye'deki savaş bitene kadar göçmenlerin Türkiye'de kalmasını, bunun karşılığında Türkiye'ye maddi yardım yapılmasını önerdi.

Hollande, İtalya Başbakanı ile görüşmesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşmüştü. İki liderine görüşmesinde, göçmen sorununda mutabık olunduğu açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN