2. nakil dönemi ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? Başvurular başladı

2. nakil dönemi ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? Başvurular başladı

1.nakil dönemi tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz, ‘2. nakil dönemi ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek?’ soruları sorgulanmaya başlandı. Liselere geçişte adayların istedikleri liselere yerleştiği 2. nakil dönemi başladı. İşte detaylar…

Liselere geçişte 2. nakil döneminin ne zaman olduğu sorgulanıyor. LGS sınavına giren adaylar, ilk nakil dönemi tercihlerini yapmış, ilk nakil tercih sonuçları ise 5 Ağustos Pazartesi günü açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte bir liseye yerleşemeyen adaylar, ‘2. nakil dönemi ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?’ sorularını sorguluyor. Bu tarz gelişmeler karar.com’da…

2. NAKİL DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girerek, aldıkları puan ve yüzdelik dilime göre tercih yapan adaylar, 1. nakil dönemi tercih sonuçlarını 5 Ağustos Pazartesi günü öğrendi. Herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler için 2. Nakil dönemi ise 5 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlarken, bu dönem ise 8 Ağustos Perşembe günü sona erecek. Yerleştirmeye esas nakil döneminde bir okula yerleşemeyen adayların 19-23 Ağustos tarihinde il-ilçe nakil komisyonlarına başvuru yapmaları gerekir. Sonuçları da 6 Eylül 2019 tarihinde paylaşılacak.

19-08/05/lgs-nakiljpgg.jpg

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

İlk yerleştirme döneminde sınavla  alan bir okula yerleşmişse nakil tercihlerinde tekrardan yerel yerleştirme tercihinde bulunması gerekmez. Sınavla öğrenci alan ve daha çok istenilen en çok üç okul seçip okula giderek başvuru yapılması yeterlidir. Yerel yerleştirme ile bir okula yerleştirilmiş fakat sınavla öğrenci alan bir okula yerleşilmesi isteniyorsa, adayın puanına yakın okullardan en çok üç okul tercih edip okulun aracılığıyla tercih işlemlerinin onaylatılması gerek. Merkezi yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen, yerel yerleştirme ile yerleşilen okuldan da memnun olmayan hem yerel yerleştirme hem de puana yakın okulları tercih etmek kaydıyla merkezi yerleştirme için 3’er okul seçerek okulun aracılığıyla tercih başvurusunda bulunabiliyor. İlk yerleştirme döneminde hiçbir okula yerleşemeyen ya da ilk tercih döneminde bulunan ancak; Yerel yerleştirme için 3 okul, merkezi yerleştirme için adayın puanına yakın okullardan 3 okul, pansiyonlu okullardan 3 okul ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinden okul seçebildiği belirtildi. Nakil tercih başvurularını ilk tercih döneminde olduğu gibi yine okul aracılığıyla yapılması gerekiyor. Okulca onaylanmayan başvurular geçersiz sayılır.

GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN