Belediye 'Saray'ları

Belediye 'Saray'ları

31 Mart’ın ardından el değiştiren belediyelerde ortaya saçılanlar, tek işi hizmet olan kurumların kötü yönetimle nasıl enkaza dönüştüğünü gösterdi. Milletin parasıyla akıl almaz boyuta ulaşan harcamalar, yolsuzluklar ve borç yükü karşısında ‘Siz orada ne iş yapıyordunuz’ tepkileri yükseldi. Vahim tablo, Türkiye’deki yönetim anlayışının da bir yansıması olarak yorumlandı.

Seçim döneminde ‘Belediye düşerse Kudüs düşer’ sloganlarıyla yürütülen kampanyaların ardından 31 Mart sandığından belediyelere dönük vahim tablo çıktı. İktidardan muhalefete geçen birçok belediyede CHP’li başkanlar önceki dönemde oluşturulan borç yükünü pankartlarla ifşa etti. Kahramankazan Belediye Başkanı “Kasada maaş ödeyecek para yoktu” dedi. Keşan’da kuruyemiş, çiçek gibi kalemlere üç ayda 13 milyon lira harcandığı ortaya çıktı.

BİN 400 KİŞİYE İŞE GELMEDEN MAAŞ 8 BAŞKANA 8 BANYO

Gölbaşı Belediye Başkanı “1 milyar lira borç var. Çalışmadığı halde burada görünen bin 400 kişi var” dedi. İstanbul’da 15 yıl sonra AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe’de ise yeni başkan Emre Yılmaz belediyenin 2 milyar TL’lik borcunu “Bir yağmanın halka ağır bilançosu” ifadesiyle paylaştı. Başkanlık katında 8 yardımcı için banyo, özel mutfak, yemek salonu da eleştiri konusu oldu. ‘Hizmet etmek yerine milletin parasıyla yemiş içmişler’ tepkileri dile getirildi.

MİLLETİN PARASIYLA ŞATAFAT PANKARTTA

CHP’ye geçen belediyelerde devir teslimlerle birlikte önceki yönetimlerden kalan borçlar kalem kalem binalara asıldı. Oyuncaktan, konaklamaya yapılan yüksek miktardaki harcamalar dikkat çekti.

1704krt01a-tum.jpg

Belediye başkanlarının belirlendiği 31 Mart sandığı itirazlar nedeniyle 16 gün geçmesine rağmen hala kapanamadı. Süreçte mazbatasını alan başkanlar görevlerine başladı. Ancak bu kez de belediyelerin borçları, şatafatlı makamlara harcanan paralar tartışmalar konusu oldu. 2019’da Diyarbakır Kayyumu’nun makama lüks banyo yaptırması dikkat çekerken bu kez İstanbul’da benzer bir skandal ortaya çıktı.

Seçimden önce AK Parti adayı ve mevcut belediye başkanı olan Şeyma Döğücü, ‘kadınlara her ay gram altın’, ‘emekliye 2 bin TL alışveriş çeki’ vaatleriyle gündeme gelmişti. Döğüncü’nün CHP’li Alper Yeğin’e devrettiği makamda başkan ve başkan yardımcıları için lüks banyolar yapıldığı belirlendi.

kr1-sancakkkk.jpg

BAŞKANA İKİ LÜKS BANYO

Yerel seçimlerle AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi, başkanlık binasında jakuzi olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Jakuzi olduğu yönündeki iddialar yalanlansa da, başkanlık binasındaki lüks ve şatafat, gündemdeki yerini korumaya devam ediyordu. Sancaktepe Belediyesi’nin görüntüleri Sözcü TV’de yayınlandı. Görüntülerde, belediye binasında başkanlık makamına ait 2 tane lüks banyo olduğu ve 8 ayrı belediye başkan yardımcısı için de 8 tane banyonun olduğu ortaya çıktı.

kr1-sancak.jpg

2 MİLYAR TL’LİK BORÇ AFİŞTE

15 yıl sonra AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’nin borç tablosu da belediye binasına asıldı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz’ın sosyal medya hesabından “Bir yağmanın Sancaktepe halkına ağır bilançosu” ifadeleriyle paylaştığı borç tablosuna göre, belediye yaklaşık 2 milyar TL borçla devralındı. Belediyenin sadece müteahhitlere olan borcu ise 804 milyon TL olarak açıklandı. Sancaktepe Belediyesi, AK Parti döneminde yapılan ‘şatafatlı’ belediye binası ve ‘devasa’ başkanlık katıyla gündeme gelmişti.

ALPER YEĞİN: MAKAMLAR HALKIN

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, sosyal medya hesabı X’den yaptığı paylaşımda başkanlık makamını paylaştı. Sancaktepe sakinlerini makamında ağırlayan Yeğin, ‘Makamlar halkın’ notunu düştü. Yeğin bayramın birinci günü de bayramlaşma töreni sırasında belediye binası önünde halka açık kahvaltı vermişti.

KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYE GÖLBAŞI

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Yakup Odabaşı, önceki gün yapılan belediye meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. MHP’den devraldıkları Gölbaşı Belediyesi’nde yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlattı. Odabaşı, Türkiye’nin kişi başına en çok borç düşen belediyesinin Gölbaşı olduğunu belirtti. Odabaşı, belediyenin, yaklaşık 1 milyar 60 milyon TL borcu bulunduğunu söyledi.

Odabaşı, belediyede 400 personel bulunduğunu da ifade ederek “Gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var. Geçmişte bunun çok altındaydı, özellikle ben ilk açıklamamda 350 civarı dedim ama şu anda 380 civarında olduğu... Çünkü bir de gizli çalışanlar var. Yani olmadığı halde burada görünen isimler var. Onlarla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyor. Bu rakamları da düşünürsek aşağı yukarı bin 400 civarında personelin çalıştığı veya bu anlamda maaş aldığı görülüyor” dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BORÇ 328 MİLYON 899 BİN TL

31 Mart’ta AK Parti’den CHP’ye geçen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, belediyenin güncel borç durumunu belediye binasına astı. Buna göre belediyenin toplam 328 milyon 899 bin 609 TL borcu bulunuyor. Erdem, şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğinin sözünü verdiğini hatırlatarak belediyenin güncel borç durumunu belediye binasına astı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdem, “Belediyemizin mali durumu ile ilgili olarak yönetimi teslim aldığımız gün itibariyle mevcut borç tablomuzu binamızın dışına asarak sizlere ilan ediyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN