Evin içerisinden kutup ayısı çıktı! İstanbul'da o eve giren ekipler şok yaşadı: Yakalamak için 2 hafta ağaçta yatmış

Evin içerisinden kutup ayısı çıktı! İstanbul'da o eve giren ekipler şok yaşadı: Yakalamak için 2 hafta ağaçta yatmış

Bu görüntüler kuzey kutbundan değil İstanbul'un tam göbeğinden. Evin içerisine giren ekipler gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Evin ortasında duran kutup ayısını gören ekipler kendilerini bir anda Kuzey Kutbu’nda zannetti. Yakalamak için tam 2 hafta boyunca ağaç üzerinde pusuda beklemiş…

Türkiye her gün ilginç olayları şahit olmaya devam ediyor.İstanbul'da iki kaçak hayvan müzesine operasyon düzenlendi. Ali Haydar Üstay’a ait olduğu bilinen hayvan Müzesi'nden çıkanlar ise ağızları açık bıraktı. Müzede Kutup ayısından timsaha aslandan çıtaya kadar birçok farklı hayvan yer alırken vahşi doğar resmen evin salonuna taşınmış. Kaçak hayvan Müzesi'nde ele geçirilen Kutup ayısını Avlamak için Kanada'da 2 ay kalan Üstay, çizgili geyiği avlamak için de tam 2 hafta boyunca ağaç üzerinde pusuda yatmış.

TÜRKİYE'DEN AFRİKA'YI ARATMAYAN GÖRÜNTÜLER

İstanbul kaçakçılık polisi, ilginç bir operasyona imza attı. Sahte hayvan müzesi açıldığını öğrenen ekipler belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Müzede bir süre fiziki ve teknik takip yapan ekipler müzeyi Ali Haydar Üstay isimli kişinin açtığını tespit etti.

kacak-hayvan-muzesi.jpg

Gerçekleştirilen çalışmaların ardından müzeye ve şüphelinin adresine düzenlenen operasyonda ilginç sonuçlar elde edildi. Müzede gerçekleştirilen aramalarda CITES Sözleşmesi (Nesli tehlike altındaki türlerin ticaretine ilişkin sözleşme) Kapsamında yer alan kutup ayısı, timsah, aslan gibi birçok sayıda vahşi doğa hayvanının yer aldığı 405 tahnit yani dondurulmuş hayvan ele geçirildi.

ÖZEL UÇAKLA GETİRDİLER

Türkiye'de bulunmayan bu hayvanların Türkiye'ye nasıl giriş yaptığı ise akılları karıştırıyor. Ekipler tarafından yapılan incelemede şüphelinin 6 ayrı kıtada 30 ülkeden avladı ve öldürdüğü hayvanlara özel uçağıyla kaçak bir şekilde ülkeye soktuğu tespit edildi.

kacak-hayvan.jpg

Kaçak hayvan müzesinde sergilediği hayvanlar için büyük çaba sarf eden Ali Haydar Üstay, Bir kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığını öğrenilirken çizgili geyik avlamak için de 2 hafta boyunca ağaç üzerinde beklediği ortaya çıktı. Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vuran Üstay’ın derisini de bu müzede sergilediği iddia edildi.

ali-haydar-ustay.jpg

75 MİLYON TL DEĞERİNDE

Yapılan operasyonda kaçak müzede sergilenen hayvanların piyasa değerinin ise 75 milyon TL olduğu öğrenildi. Yalnızca zevk için öldüren Üstay, beraberinde büyük bir serveti de getirdi. Ele geçirilen hayvanlar arasında ise bizon, kara kurt, vaşak, boz ayı, timsah, aslan, leopar, maymun ve tek parça halinde mamut dişi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN