Haddehane projesine mahkemeden iptal kararı

Haddehane projesine mahkemeden iptal kararı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yapılmak istenen ve bölge halkının itirazları sonucu yargıya taşınan ‘Haddehane ve Çelikhane Projesi’nin 'ÇED olumlu' kararı iptal edildi.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine yapılmak istenen ‘Haddehane ve Çelikhane Tesisi’ne karşı çıkan bölge halkı mücadeleyi kazandı.

İki yılı aşkın bir süredir TMMOB’a bağlı meslek odaları, doğa dernekleri ve muhalefet partileri ile birlikte mücadele veren bölge halkı, projenin hayata geçirilmesi halinde ekolojik yıkıma sebep olunacağının altını çiziyordu.

Projenin ÇED toplantısı ise itirazlar üzerine ilk olarak ertelenmiş, aylar sonra tekrar yapılmak istenen toplantı da halkın yoğun tepkisi üzerine gerçekleştirilememişti.

Projeye karşı verilen itiraz dilekçelerine rağmen tesis ile ilgili bakanlık, ‘ÇED olumlu’ kararı çıkmıştı.

MAHKEME ÇED OLUMLU KARARINI İPTAL ETTİ

Kararın ardından CHP Kocaeli milletvekillerinin de bulunduğu hak savunucuları yargı yoluna gitti. Projenin iptal edilmesine yönelik açılan davanın ardından geçen yılın eylül ayında bilirkişi heyeti tarafından alanda incelemelerde bulunuldu. Haddehane ve Çelikhane Projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararı, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN