İmar barışı için son uyarı: Süre uzatılmayacak

İmar barışı için son uyarı: Süre uzatılmayacak

Şehir ve Çevre Bakanı Kurum, imar barışını uzatılmayacağını söyledi. Bakan Kurum "Vatandaşlarımız son iki günü iyi değerlendirmeli. 30 Haziran'a kadar başvuru bedellerinin ödenmesi gerekiyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına ilişkin "Son başvuru tarihi 15 Haziran 2019'da tamamlanıyor. Uzatma şu an için söz konusu değil. Vatandaşlarımız son iki günü iyi değerlendirmeli. 30 Haziran'a kadar başvuru bedellerinin ödenmesi gerekiyor" dedi. 

Bakan Kurum şunları kaydetti:

"15 Haziran'da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil. Yaklaşık 10 milyon 79 bin vatandaşımız bugüne kadar imar barışı sürecinden faydalandı. En fazla başvuru gelen iller arasında İstanbul 1 milyon 747 bin, İzmir 811 bin 452, Ankara da 469 bin başvuruyla yer alıyor. Şu an için yatırılan bedel yaklaşık 19 milyar 300 milyon lira."

İki gün basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kurum "15 Haziran'da imar barışı başvuru sürecimiz tamamlanıyor. Ödemelerimiz de 30 Haziran'da tamamlanmış olacak. Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar. Artık ikinci aşamada da mülkiyetlerine geçerek bu mülkiyet problemlerini çözmüş olacağız." demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN