İstanbul’dan sonra en büyüğü Giresun’a yapılıyor! Hayırlı olsun

İstanbul’dan sonra en büyüğü Giresun’a yapılıyor! Hayırlı olsun

Giresun’un Uzuncakum bölgesinde başlatılan ve Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olması hedeflenen proje, 2025 yılında tamamlanarak hizmete girecek.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından verilen bilgilere göre, 85 bin metrekarelik alanda yükselen bu devasa yapı, balıkçı teknelerine ev sahipliği yapmanın yanı sıra bir ticaret merkezi olarak da önem kazanacak. Ana mendireği 935 metre, tali mendireği 260 metre, rıhtımı 768 metre ve çekek alanı 360 metre büyüklüğünde olacak olan barınak, farklı boyutlardaki tekneleri ağırlayabilecek.

img-4716.jpeg

Projede ayrıca 40 bin metrekarelik bir alanda balık hali ve soğuk hava depoları inşa edilerek, bölge su ürünleri ticaretinin merkezi haline gelmesi planlanıyor. Başlangıçta 160 milyon lira olarak belirlenen bütçenin, artan maliyetler sebebiyle bu rakamın üzerine çıktığı belirtiliyor.

Başkan Şenlikoğlu, barınağın yanı sıra Giresun’un turizm potansiyelini artırmak amacıyla bir yat limanı projesinin de gündemde olduğunu açıkladı. Aksu sahilinin batısında planlanan marina, turizm altyapısını güçlendirecek ve şehir merkezinde yeni bir turizm destinasyonu oluşturacak. Marina projesi, yeşil alanlar, alışveriş merkezleri ve tekne bağlama alanları ile donatılacak. Ayrıca, Giresun Adası ve marina birlikte şehrin turizm altyapısını zenginleştirecek önemli unsurlar arasında yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN