İstanbullu önerdi İBB yaptı! Nisan’da başlıyor: Meydanlarda yıl boyunca ücretsiz olacak

İstanbullu önerdi İBB yaptı! Nisan’da başlıyor: Meydanlarda yıl boyunca ücretsiz olacak

İstanbullu vatandaşlar önerdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdi. Nisan ayı ile birlikte başlayacak tek tek yerleştirilip ücretsiz hizmet sağlanacak. İBB’den daha önce görülmedik hizmet. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni çalışmaları…

İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı’nın “İstanbul Mobil Banyo Projesi” hayata geçiriliyor. İETT'den özel olarak tahsis edilen donanımlı otobüsler evsizlere birçok imkan sağlayacak. Vatandaşların kişisel bakımını düşünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi evsizlerin otobüslerde duş almasına olanak sağlayacak. “Mobil Banyo” projesi ile birlikte muhtaç kişilerin hijyen ihtiyaçları da giderilmiş olacak. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni çalışmaları…

İBB'DEN GÖRÜLMEMİŞ HİZMET

Sokakta kalan evsizlere yönelik koruyucu sağlık faaliyetlerini sürdüren İBB, İstanbul il sınırları içerisinde yaşayan evsizlerin hijyen ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla “İstanbul Mobil Banyo Projesi”ni hizmete aldı. Kış aylarında her sene evsizlere barınma, kişisel bakım, sağlık, gıda ve giyim desteği sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bunun yanı sıra İstanbul mobil banyo ile de yardıma muhtaç evsizlerin kişisel bakım ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacak.

İBB'den evsizlere “Mobil Banyo” projesi

“TEMİZ GİYİN ÇIK”

Sağlık Dairesi Başkanlığı İstanbul Darülaceze Şube Müdürlüğü’nce “Temizlen Giyin Çık” ismiyle çalışmalara başlanan proje daha sonra İBB Bütçem İstanbul programı kapsamına alındı. İstanbullu vatandaşların önerisiyle hizmete geçen proje İETT'den tahsis edilen özel donanımlı otobüslerin hizmete geçmesi ile faaliyet gösterecek. Evsiz kişilere hizmet vermek üzere psikolog ve sosyologların da içerisinde bulunacağım mobil otobüsler kentteki hijyene erişimi kolaylaştıracak.

ibb-mobil-banyo.jpg

Kişisel bakım ve kuaför imkanı sağlayan mobil otobüslerin içerisinde 2 adet tuvalet, 2 adet giyinme bölmesi, 2 adet kuaför, 2 adet duş, mutfak, dinlenme alanı, karavanlarda bulunan benzer bir sistem ile duş ve atık suların kanalizasyonuna aktarılabileceği bir sistem bulunuyor. Onun yanı sıra havalandırma ve Isıtma Sistemi yer alan otobüslerde 2 adet sosyal inceleme odası ve depo bölümü de bulunuyor.

İSTANBULLU ÖNERDİ İBB YAPTI

İBB Bütçem İstanbul kapsamında İstanbulluların önerisiyle tasarlanarak hayata geçirilen proje pilot olarak tek otobüs ile başlatılıyor. Daha sonra özel olarak tasarlanacak başka araçlarla sayının artırılması planlanırken “İstanbul Mobil Banyo Projesi”nin nisan ayında başlanarak İstanbul'un çeşitli meydanlarında yıl boyunca evsizlere ücretsiz bir şekilde hizmet verecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN