Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte Cumhurbaşkanlığı'nın nihai kararı

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte Cumhurbaşkanlığı'nın nihai kararı

Koronavirüs salgınının sona ermesi için aşılama çalışmaları devam ederken vaka sayılarındaki artış dikkat çekiyor. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı merak konusu olurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bayramda sokağa çıkma yasağı olmayacağını söyledi. İşte detaylar...

Mayıs ayındaki tam kapanmanın ardından haziran ayında kademeli normalleşme adımları atılırken, temmuz ayında tam normalleşme uygulamasına geçildi. Maske takma zorunluluğu hariç olmak üzere hemen hemen bütün koronavirüs tedbirleri kaldırıldı. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı da netleşmiş oldu.

2021 KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması için herhangi bir karar alınmadı. 20-23 Temmuz 2021 günlerinde idrak edilecek Kurban Bayramı'nda yurt genelinde sokağa çıkma yasağı olmayacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı da karara bağlandı. Kurban Bayramı resmi tatil günleri 16 Temmuz 2021 Cumartesi günü ile 26 Temmuz 2021 Pazar günleri arasında olacak.

BAYRAMDA YASAK VAR MI?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nın hareketliliğin yoğunlaşacağı önemli bir dönem olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz bayrama kadar aşılanması gereken 62 milyona yakın 18 yaş üstü vatandaşın, 42-43 milyon gibi bir rakam eden en az yüzde 70'inin en az bir aşıyla aşılanmasını hedefliyoruz. Onun için bütün illeri dünden itibaren yayımladığımız il bazlı aşı oranlarıyla birlikte illerin bu noktadaki durumunu ve her ilde oranı artırmak üzere yapılması gereken yaklaşımları yerinde karar vererek, mobil ekip sayılarımızı da olabildiğince artırarak, bir an önce bu hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz."

Bakan Koca, "Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok" diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

19 Temmuz 2021 Pazartesi / Kurban Bayramı Arife Günü

20 Temmuz 2021 Salı / Kurban Bayramı 1. Gün

21 Temmuz 2021 Çarşamba / Kurban Bayramı 2. Gün

22 Temmuz 2021 Perşembe / Kurban Bayramı 3. Gün

23 Temmuz 2021 Cuma / Kurban Bayramı 4. Gün

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN