Ne Türkiye ne de Avrupa! Ünlüler yönünü oraya çevirdi: Herkes parasını ev almak için o ülkelere yatırıyor

Ne Türkiye ne de Avrupa! Ünlüler yönünü oraya çevirdi: Herkes parasını ev almak için o ülkelere yatırıyor

Son zamanlarda ünlülerin yatırım trendi epey değişmeye başladı. Öyle ki ev alarak parasını değerlendirmek isteyen ünlüler ne Türkiye ne de Avrupa ülkelerini tercih ediyor. Bakın ünlülerin yeni yatırım gözdesi hangi ülkeler oldu?

Son zamanlarda yeni bir trend başladı ve ünlüler yurt dışından ev alırken rotalarını alışılmışın dışına çevirdi. Öyle ki ünlüler artık Türkiye dışında Kuzey Makedonya, Karadağ, Malta ve Yunanistan gibi ülkelerden ev almayı tercih ediyor. Bunun en önemli nedeni ise bu ülkelerden gayrimenkul satın alan kişilere anında oturum hakkının veriliyor olması.

OTURUM HAKKI VERİLMESİ İLGİLERİNİ ÇEKİYOR

Özellikle Kuzey Makedonya ile Karadağ gibi ülkeler, gayrimenkul alımı ile beraber oturum hakkı sağlama konusunda epey cömert politikalar uyguluyor. Bu da ünlülerle birlikte yabancı yatırımcıların ilgisini epey çekiyor. Aynı zamanda Malta ile Yunanistan gibi ülkeler de gayrimenkul alımı ile oturum hakkı elde etme konusunda cazip fırsatlar sunuyor.

Ünlü isimlerin tercih ettiği bu ülkelerde gayrimenkul alımı ile beraber elde ettikleri oturum hakkı, uluslararası seyahatlerinde ve iş bağlantıları kurmalarında büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda, söz konusu ülkelerin gayrimenkul piyasasına da olumlu yansımaları oluyor.

unlulelir-ev-aliminda-tercih-ettigi-ulkeler.jpg

TÜRKLERİN EN ÇOK TAŞINDIĞI 2 ÜLKE

Türkiye’den birçok kişinin taşındığı ülkelerin başında son zamanlarda Kuzey Makedonya ile Karadağ geliyor. Gerek turistik potansiyeli gerek ekonomik fırsatları ile dikkat çeken bu ülkeler, Türk vatandaşlarının gözdesi oluyor.

Kuzey Makedonya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir ülke olarak bilinmektedir. Özellikle Ohri Gölü ve başkent Üsküp'ün tarihi dokusu, Türk ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca ekonomik olarak da gelişmekte olan Kuzey Makedonya, iş fırsatları arayan Türk vatandaşlarının tercihleri arasında yer almaktadır.

Karadağ ise doğal güzellikleri ve deniz turizmiyle öne çıkan bir ülke olarak bilinmektedir. Özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan bu ülke, Türk tatilcilerin de gözdesi haline gelmiştir. Ayrıca gayrimenkul yatırımları ve emeklilik planları için de tercih edilen bir ülke olan Karadağ, Türk vatandaşlarının dikkatini çekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN